Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl koronaviruso sukelto kelionių nuosmukio JAV bankrutuoja didžiulis automobilių nuomos verslas

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) viena didžiausių automobilių nuomos įmonių „Hertz“ inicijuoja bankroto bylą dėl koronaviruso pandemijos sukeltos verslo krizės.
„Hertz“
„Hertz“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įmonė, didžiąją dalį pajamų uždirbanti iš automobilių nuomos oro uostuose, teigė, kad ją paveikė staigus pasaulinių kelionių nuosmukis, skelbia BBC.

Kaip teigiama bendrovės pranešime, „Hertz“ ir jos dukterinės įmonės veiks ir toliau. Įmonė tvirtina, kad pagrindiniai „Hertz“ veiklos regionai, įskaitant Europą, Australiją ir Naująją Zelandiją, nebuvo įtraukti į JAV bylas.

Bendrovė, prieš šimtmetį pradėjusi veikti Čikagoje su keliolika automobilių, reaguodama į pandemiją, jau išleido į atostogas arba atleido 20 000 darbuotojų arba maždaug pusę savo pasaulinės darbo jėgos. Jos vadovas atsistatydino praėjusią savaitę.

„Covid-19 poveikis kelionių paklausai buvo staigus ir be galo didelis, dėl to staiga sumažėjo bendrovės pajamos ir būsimos rezervacijos“, – penktadienį teigė „Hertz“ atstovai.

Įmonė skelbė, kad nors ėmėsi „neatidėliotinų veiksmų, kad prioritetą teiktų darbuotojų ir klientų sveikatai ir saugai, pašalintų visas neesmines išlaidas ir išsaugotų likvidumą“, neaiškumas dėl to, ar ir kada rinka atsigaus, paskatino jos sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius