Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl lustų stygiaus „Opel“ uždaro gamyklą Vokietijoje iki metų pabaigos

Pasaulinis lustų trūkumas automobilių gamintojams atsiliepė skaudžiau nei kitiems pramonės sektoriams. Nemažai Vokietijos gamintojų laikinai jau uždarė savo gamyklas, o dabar bent iki 2022-ųjų stabdoma „Opel“ gamykla Tiuringijos Eizenache, pranešė Vokietijos visuomeninė transliuotoja „Deutsche Welle“
Lustai
Lustai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anot „Opel“, visi 1,3 tūkst. šios įmonės, gaminančios kompaktiškus visureigius „Grandland X“, bus priversti „atostogauti“, nebent situacija dėl lustų tiekimo netikėtai pagerėtų.

Bendrovė tokį sprendimą aiškina kaip reakciją į "išskirtinę situaciją", kai pasaulinės automobilių pramonės veiklą stipriai lemia besitęsianri koronaviruso pandemija ir puslaidininkių trūkumas visame pasaulyje.

Prancūzų koncernas „Stellantis“, kuriam priklauso „Opel“, agentūrai AFP paaiškino, kad sprendimai dėl gamyklų laikino uždarymo bus priimti „vietiniu lygiu“.

Automobilių pramonė labiau nei kiti ekonomikos sektoriai nukentėjo nuo pasaulinio puslaidininkių trūkumo COVID-19 pandemijos sąlygomis. Dėl lustų tiekimo krizės Vokietijos automobilių gamintojai „Volkswagen“, „Daimler“ ir BMW anksčiau buvo priversti kelioms dienoms ar savaitėms nutraukti gamybą ar bent jau trumpinti darbo dienos trukmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius