Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl plėtros „Agrochema“ smulkios fasuotės trąšų gamybą ir eksportą didins du kartus

Apie 50 proc. padidėsiantys pardavimai vietinėje rinkoje, daugiau nei du kartus išaugsiančios eksporto apimtys į Baltijos šalis, naujos darbo vietos, gausesnis asortimentas sodui, daržui, gėlynui. Tokiais optimistiniais ateities planais dalijasi koncernui „Achemos grupė“ priklausanti viena didžiausių Lietuvos agroverslo bendrovių „Agrochema“ atstovai, kovo 3 d. atidarę naują smulkios fasuotės ir mikroelementinių trąšų gamybos padalinį.
„Agrochemos“ gamykloje
„Agrochemos“ gamykloje / Įmonės nuotr.

„Naujasis padalinys praplės smulkios fasuotės trąšų gamybos apimtis, padidins įmonės lankstumą greičiau prisitaikyti kintančioje verslo aplinkoje. Siekdami būti arčiau savo kliento, didiname nuo 7 iki 26 mažmeninės prekybos centrų tinklą.

Taip užtikrinsime dar greitesnį naujosios produkcijos bei kitų įmonės prekių patekimą pas vartotoją. Be to, ši 1,2 mln. Eur investicija, sudarys realias galimybes aktyviau veržtis ir į Skandinavijos šalių rinkas. Tokie iššūkiai susiję su artimiausiais įmonės plėtros planais. Naujojo padalinio produkcija neabejotinai keliaus į Latviją, Estiją, Švediją, Suomija, kitas užsienio rinkas“, – pranešime cituojamas įmonės „Agrochema“ generalinis direktorius Darius Karpavičius.

Pasak gamintojų, mineralinių trąšų poreikis visame pasaulyje pastaruoju metu sparčiai didėja. Skaičiuojama, kad tokių trąšų paklausa per metus išauga iki 5 proc.

Naujosios UAB „Agrochema“ trąšos bus gaminamos pagal AB „Achema“ specialistų paruoštas formules ir receptūras, kurios sukurtos bendradarbiaujant su agronomais ir mokslininkais. Be to, smulkios fasuotės trąšų asortimentas pasipildys ir naujais produktais, skirtais gėlių, spygliuočių bei šilauogių tręšimui.

„Kiekvienais metais atnaujiname esamų trąšų receptūras, taip pat nuolat kuriame ir eksperimentiniuose laukuose išbandome naujas trąšų formules. Vartotojas gauna jau iš keliolikos variantų atrinktus ir kelerių metų testavimais patikrintus produktus", – sako AB „Achema“ Naujovių ir pažangos centro viršininkas dr. Andrejus Šostakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius