Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl prastos patiekalų kokybės ir įtariamo apsinuodijimo laikinai sustabdyta sostinės centre esančio restorano „Gedimino dvaras“ veikla

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai sustabdyta UAB „Magna charta“ restorano „Gedimino dvaras“ (Gedimino pr. 26, Vilnius) veikla.
Klaustukas
Klaustukas / „Photos.com“ nuotr.

Reaguodami į vartotojų skundus dėl prastos patiekalų kokybės ir įtariamo apsinuodijimo maistu, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant atliko šio restorano patikrinimą, rašoma pranešime spaudai.

Patikrinimo metu nustatyta, kad produktai buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, sudarant sąlygas atsirasti kryžminei taršai. Duona buvo laikoma plastikinėse dėžėse ant grindų. Žuvies, tešlos, daržovių pusgaminiai buvo sudėti vienas šalia kito, šaldytuvo viršutinėje lentynoje buvo laikoma žalia mėsa, o lentyna žemiau – valgomieji ledai. Darbuotojai ne visiems maisto produktams galėjo pateikti įsigijimo dokumentus, ne visi pusgaminiai ir gatavi patiekalai buvo tinkamai paženklinti. Rasta maisto produktų ir patiekalų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Patiekalų technologiniai aprašymai parengti neišsamūs – neaprašyti visi technologiniai etapai, nenurodyta patiekalų laikymo trukmė ir sąlygos. Įmonėje buvo vykdomas pusgaminių užšaldymas neturint šiam procesui atlikti tinkamos įrangos.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai paėmė ištirti laboratorijoje maisto produktų ir gamybinių paviršių plovinių mėginius.

,,Stebina šios viešojo maitinimo įmonės, esančios sostinės centre, vadovų neatsakingas požiūris į darbą. Restoranas tikrinamas jau ne pirmą kartą, nors savo veiklą įmonė pradėjo tik šiais metais. Jei ir toliau bus taip atmestinai tvarkomasi, nereaguojama į tikrinančių inspektorių pastabas ir konsultacijas, būsime priversti taikyti griežtesnes priemones”, – komentavo Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė Vaida Barkovskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius