-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 29 /15:30

V.Kučinskas Lietuvoje įtariamas ir sukčiavimu, ir nusikalstamu bankrotu

Slovėnijoje sulaikytas „Arvi“ grupės įkūrėjas Vidmantas Kučinskas ir Lietuvoje yra patekęs į teisėsaugos akiratį. Kauno kriminalistai V.Kučinsko atžvilgiu pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, svetimo turto iššvaistymo, turtinės žalos padarymo apgaule ir nusikalstamo bankroto.
Vidmantas Kučinskas
Vidmantas Kučinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvoje V.Kučinsko atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas susijęs su kita įmone negu Rusijoje.

Vienos iš „Arvi“ grupės kreditorių, įmonės „Belor“ direktorė Inga Kunigiškienė 15min informavo, kad ikiteisminis tyrimas V.Kučinskui pradėtas pagal jos 2017 metų kovo 14 dienos pareiškimą dėl šio verslininko ir kitų UAB „Arvi“ ir ko grupės atsakingų asmenų galimai padarytų nusikalstamų veikų.

Jos teigimu, tyrimą vykdo Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba.

„Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl sukčiavimo, svetimo turto iššvaistymo, turtinės žalos padarymo apgaule, nusikalstamo bankroto, pagal požymius nusikalstamų veikų numatytų LR baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d., 184 str., 186 str. 1 d., 209 str.“, – vardijo I.Kunigiškienė.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė 15min patvirtino, kad toks ikiteisminis tyrimas Lietuvoje pradėtas. Jis iškeltas ne įmonėms, o fiziniam asmeniui.

„Lietuvos Respublikoje taip pat yra atliekamas vienas ikiteisminis tyrimas, kuriame sulaikytasis šiuo metu yra įtariamasis“, – tvirtino E.Martinonienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidmantas Kučinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vidmantas Kučinskas

Pasak jos, tai savarankiškas tyrimas, nesusijęs su ikiteisminiu tyrimu Rusijoje.

Daugiau jokių detalių Generalinės prokuratūros atstovė nesutiko atskleisti.

Ekstradicijos gali siekti ir Lietuva

V.Kučinskas jau ne vienerius metus mina teismų slenksčius dėl įsiskolinimų. Didžiausias verslininko kreditorius – Rusijos bankas „Alfa Bank“, kuriam V.Kučinsko kreditoriniai įsipareigojimai siekia apie 20 mln. eurų.

Banko iniciatyva Rusijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas V.Kučinskui dėl galimų sukčiavimo požymių ir įtariamų finansinių machinacijų.

Tuo metu verslininko „Arvi“ įmonių grupės įkūrėjo Vidmanto Kučinsko šeima teigia, kad Rusijoje su V.Kučinsku siekiama susidoroti ir perimti jo verslą.

Kaip penktadienį pranešė BNS, „Arvi“ įmonių grupės įkūrėjas V.Kučinskas buvo sulaikytas Slovėnijoje.

Neatmetama galimybė, kad V.Kučinskas gali būti išduodamas Rusijai. Tiesa, Lietuva, kurioje ikiteisminis tyrimas taip pat atliekamas V.Kučinskui, irgi gali siekti susigrąžinti savo pilietį.

„Tokiais atvejais – nekalbu apie konkretų atvejį – jei asmuo yra įtariamasis Lietuvos Respublikoje ir tyrimo veiksmai neužbaigti, tyrimo eigai reikalinga užduoti klausimus, Lietuva gali lygiai taip pat kreiptis į šalį, kuri sulaikiusi asmenį. Tokiu atveju ta šalis sprendžia. Pakankamai sudėtingos tarptautinės taisyklės, kaip tokios situacijos finale yra išsprendžiamos, kam prioritetas“ – sakė E.Martinonienė.

Ar bus kreiptasi dėl V.Kučinsko išdavimo, E.Martinonienė neatsakė.

„Alfa Bank“ atstovaujantis advokatas Laurynas Lukošiūnas 15min tvirtino, kad greito sprendimo dėl V.Kučinsko išdavimo kitai šaliai nebus – tai gali užtrukti kelis mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius