Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dėl su uigūrų darbu susijusio tyrimo „Zara“ Prancūzijoje neleista išplėsti parduotuvės

Drabužių mažmeninės prekybos įmonei „Zara“ Prancūzijoje neleista išplėsti parduotuvės dėl tyrimo, atliekamo norint įvertinti, ar jos patronuojančioji bendrovė „Inditex“ gauna pelno iš priverstinio uigūrų darbo Kinijoje, pirmadienį pranešė pareigūnai.
„Zara“
„Zara“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 „Zara“ Uigūrai

„Zara France“ planavo padvigubinti savo parduotuvės plotą pietinio Bordo miesto centre, tačiau lapkričio 9 dieną regioninė komisija, kuriai pavesta užduotis įvertinti projektą, balsavo „prieš“.

Prieš parduotuvės plėtrą balsavę komisijos nariai paaiškino sprendimą tuo, kad yra atliekamas tyrimas, ar Ispanijos įmonė gauna naudos iš priverstinio uigūrų darbo, bendradarbiaudama su savo tiekėjais iš Kinijos.

„Tai buvo mūsų politinis sprendimas“, – pažymėjo Alainas Garnier, vienas iš komisijos pareigūnų.

„Siekiame pasiųsti stiprų signalą blokuodami parduotuvių, kurios nepakankamai kontroliuoja savo tiekėjus, plėtrą“, – pridūrė jis.

Prancūzijos magistratai birželio mėnesį pradėjo tyrimą dėl teisių gynimo grupių kaltinimų, kad keturios mados firmos, įskaitant „Zara“ savininkę „Inditex“, pelnėsi iš uigūrų mažumos priverstinio darbo Kinijoje.

Teisių gynimo grupės mano, kad mažiausiai vienas milijonas uigūrų ir kitų, daugiausia musulmonų, mažumų yra įkalinti stovyklose Sindziango regione, kur, pasak kritikų, Kinija taip pat atlieka priverstinį moterų sterilizavimą ir taiko priverstinį darbą.

„Inditex“ tuo metu ginčijo, kad naudojo medvilnę iš Sindziango, kuriai taikė griežtą atsekamumo kontrolę.

„Dėl greitosios mados poveikio aplinkai ir įtarimų dėl priverstinio uigūrų darbo naudojimo „Zara“ projektas, mūsų nuomone, gali neatitikti tvaraus vystymosi kriterijų“, į kuriuos atsižvelgė komisija, pridūrė kita komisijos narė Sandrine Jacotot.

Pasak S.Jacotot, kuri taip pat yra Bordo mero pavaduotojas komercijai, „Zara“ gali apskųsti sprendimą nacionaliniu lygmeniu „ir paaiškinti, ar bendrovė atitinka“ tvaraus vystymosi kriterijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius