Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Delta Air Lines“ iš nepasiskiepijusių darbuotojų ims 200 JAV dolerių per mėnesį mokestį

„Delta Air Lines“ iš nepasiskiepijusių darbuotojų lapkritį pradės imti 200 JAV dolerių per mėnesį mokestį ir iš šių lėšų bus dengiamos gydymo išlaidos, jeigu jie užsikrėstų COVID-19, pareiškė JAV oro bendrovės generalinis direktorius Edas Bastianas.
„Delta“ oro linijos
„Delta“ oro linijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis mokestis yra būtinas atsižvelgiant į finansinę riziką, kurią mūsų bendrovei kelia sprendimas nesiskiepyti“, – pažymėjo jis pranešime darbuotojams.

„Delta Air Lines“ nėra pirmoji didžioji JAV bendrovė, siekianti paskatinti darbuotojus skiepytis. Kai kurios JAV įmonės net ėmė reikalauti, kad jų darbuotojai privalomai pasiskiepytų nuo koronavirusinės infekcijos.

Pasak oro bendrovės, 75 proc. jos darbuotojų jau pasiskiepijo nuo COVID-19. Tačiau dėl naujosios, labiau užkrečiamos atmainos – o E. Bastianas nepavartojo labiau įprasto jos pavadinimo „delta“ – bendrovei kyla naujų problemų.

„Plintant atmainai B.1.617.2, visi „Delta“ darbuotojai, kurie pastarosiomis savaitėmis buvo paguldyti į ligoninę dėl COVID-19, nebuvo visiškai paskiepyti“, – pareiškė oro bendrovės vadovas.

Vidutinė hospitalizavimo kaina siekia 50 tūkst. JAV dolerių asmeniui, pridūrė jis.

„Nors mes galime didžiuotis savo 75 proc. vakcinacijos lygiu, dėl atmainos agresyvumo mums reikia pasistengti, kad pasiskiepytų kur kas daugiau mūsų žmonių, kad mes kiek įmanoma priartėtume prie 100 proc. lygio.“

Be mėnesinio mokesčio, nepasiskiepiję darbuotojai jau dabar turės dėvėti veido kaukes, o nuo kito mėnesio bus kas savaitę testuojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius