Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Dėmesys saugumui: atleidusi tūkstančius darbuotojų „Meta“ M.Zuckerbergo apsaugai skirs papildomus milijonus

Socialinį tinklą „Facebook“ valdanti bendrovė „Meta“ susirūpino milijardieriaus Marko Zuckerbergo saugumu. Pranešta, kad bendrovė nusprendė 4 mln. JAV dolerių padidinti jo apsaugai skiriamą išlaidų dalį. Sprendimas priimtas po to, kai „Meta“ atleido 11 tūkst. darbuotojų.
Markas Zuckerbergas
Markas Zuckerbergas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo „The Guardian“, „Meta“ valdyba pareiškė, kad šis padidinimas yra „tinkamas ir būtinas atsižvelgiant į aplinkybes“ ir yra skirtas „spręsti problemoms, susijusioms su konkrečiomis grėsmėmis M.Zuckerbergo saugumui.“ Šios, teigiama, kyla dėl tiesiogiai jo einamų „Meta“ įkūrėjo ir generalinio direktoriaus pareigų bei gaunamų grasinimų.

M.Zuckerbergui leista naudoti pinigus „papildomam personalui, įrangai, gyvenamosioms patalpoms pagerinti“ ir kitoms su saugumu susijusioms reikmėms.

Iš viso jo apsaugai skirta 14 mln. JAV dolerių.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markas Zuckerbergas, „Meta“
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markas Zuckerbergas, „Meta“

Paskutinį kartą jo asmeninės saugumo išlaidos buvo peržiūrėtos 2018 m., kai iš bendrovės jis gavo 10 mln. JAV dolerių.

Technologijų magnato atlyginimas siekia vos 1 JAV dolerį per metus, tačiau jo pajamos yra kur kas didesnės. Dėl turimų „Meta“ akcijų M.Zuckerbergas „Forbes“ turtingiausių pasaulio žmonių sąraše užima 16-ą vietą. 2021 m. jis iš bendrovės gavo 27 mln. dolerių kompensaciją.

Sprendimas M.Zuckerbergo apsaugai skirti daugiau pinigų priimtas bendrovei išgyvenant sunkų laikmetį. Pasak „Financial Times“, kompanija atidėjo biudžeto užbaigimą, kad galėtų pasirengti naujam etatų mažinimo etapui. Lapkričio mėnesį bendrovė atleido 11 tūkst. darbuotojų (13 proc. visos savo darbo jėgos).

M.Zuckerbergas dėl to kaltino ekonomikos nuosmukį ir mažėjančias pajamas iš reklamos bei pareiškė, kad 2023 m. įmonė sutelks dėmesį į „efektyvumą.“

O trečiojo ketvirčio įmonės pelnas buvo tiesiog katastrofiškas – kaip rašo news.com, jis sumažėjo daugiau nei perpus – nuo 9,2 mlrd. dolerių tą patį laikotarpį prieš metus iki 4,4 mlrd. dolerių. Visgi įmonė metus baigė su 32,1 mlrd. JAV dolerių siekiančiu pelnu.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./„Meta“
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./„Meta“

Paskelbus rezultatus, M.Zuckerbergas sakė, kad beveik du dešimtmečius taip sparčiai augusi technologijų bendrovė įžengė į „pasikeitimo etapą.“

„Augant labai sunku didinti efektyvumą. Manau, kad dabar esame kitokioje aplinkoje“, – pažymėjo jis.

Jis pridūrė, kad ketinama imtis bendrovės struktūros pokyčių.

„Toliau dirbame siekdami išgryninti savo organizacinę struktūrą ir panaikinti kai kuriuos viduriniosios grandies vadovų sluoksnius, kad sprendimai būtų priimami greičiau“, – atskleidė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius