Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 23 /12:21

Dešimčių milijonų eurų pasisavinimu įtariamas Š.Stepukonis turi naują advokatą: paaiškino, kodėl

Byvęs investicijų bendrovės „BaltCap“ infrastruktūros fondo partneris Šarūnas Stepukonis, įtariamas pasisavinęs dešimtis milijonų eurų, turi naują advokatą. Juo paskirtas Vilniaus antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoros advokatas Šarūnas Vadeikis.
Koliažas
Šarūnas Stepukonis / P.Peleckio, Ž.Gedvilos ir Shutterstock nuotr.

Anksčiau jį ginti buvo paskirta Vilniaus antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoros advokatė Laureta Ulbienė. Tačiau įvyko pasikeitimų, nes ji šiuo metu atostogauja.

„Pagal ikiteisminio tyrimo institucijų kreipimąsi buvo parinktas kitas advokatas.

Pirmoji advokatė buvo parinkta pagal budėjimo sąrašus. Paprastai budėjimo sąrašai būna sudaromi ir pačios ikiteisminio tyrimo institucijos. Jeigu veiksmus reikia atlikti savaitgaliais arba švenčių dienomis, jie patys pasirenka advokatą iš budinčiųjų sąrašo.

Taip buvo ir su pirmąja advokate – ją pasirinko ikiteisminio tyrimo subjektai“, – 15min komentavo Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos (VGTPT) direktoriaus pavaduotoja Asta Slidziauskienė.

Jos teigimu, ar pirmoji advokatė ir toliau gins Š.Stepukonį, kai grįš iš atostogų, nuspręs pačios ikiteisminio tyrimo institucijos, kurios atlieka tyrimus.

Pirmasis šią žinią pranešė naujienų portalas delfi.lt.

15min naujuoju advokatu Š.Vadeikis teigė, jog penktadienį su Š.Stepukoniu nebendravo – būtent šiandien teismas spręs ar pratęsti įtariamojo sulaikymą dar mėnesiui.

„Su juo šiandien tikrai nebendravau, kadangi posėdis buvo nuotolinis. Sprendimą teismas skelbs nuotoliu. Su juo gyvai šiandien nebendravau“, – sakė advokatas.

Jis patikslino, kad jeigu Š.Stepukonis bus paleistas su kitą kardomąja priemone, valstybės teikiama teisinė pagalba, kaip įprasta tokiais atvejais, bus nutraukiama.

„Ji yra teikiama tik tokiu atveju, jeigu žmogus yra sulaikytas arba suimtas. Jeigu prokuro prašymo netenkins ir nutrauks suėmimą, nei aš, nei kolegė nebebūsime [gynėjais]. Sutarčių [su Š.Stepukoniu] mes nesame sudarę“, – nurodė Š.Vadeikis.

Ankstesnė Š.Stepukonio advokatė L.Ulbienė apie bylą ir įtariamojo poziciją nieko nepasakojo, tik buvo patvirtinusi, jog atstovauja šį asmenį.

Primename, kad Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo leidęs suimti Š.Stepukonį dviem savaitėms.

Terminas skaičiuotas nuo vasario 10 d., kai jis buvo suimtas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) patalpose Vilniuje, žiniasklaidos duomenimis, grįžęs iš Ukrainos.

Šis terminas baigiasi šį šeštadienį, vasario 24 d., tačiau Vilniaus apylinkės teismas penktadienį dar spręs, ar pratęsti Š.Stepukonio suėmimą mėnesiui.

Š.Stepukonio atžvilgiu atliekami du ikiteisminiai tyrimai.

Viename jų jis pripažintas įtariamuoju dėl neteisėto daugiau nei 27 mln. eurų pasisavinimo iš fondo įmonių, kitas, dar 2022 metais nutrauktas ir praėjusią savaitę atnaujintas ikiteisminis tyrimas, susijęs su 3,9 mln. eurų pervedimu Š.Stepukoniui iš vienos Lenkijos įmonės už neva akcijų pardavimą.

Šiuo metu sprendžiama, ar šiuos tyrimus sujungti. Abu juos atlieka FNTT, o kontroliuoja Europos prokuratūra.

Bent dalį pasisavintų pinigų Š.Stepukonis, spėjama, pralošė kazino.

Teisėsaugos pareigūnai kol kas neatskleidžia, kokią sumą pralošė Š.Stepukonis, ir ar dalį pasisavintų pinigų jis tebeturi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius