-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Detaliai ir aiškiai: plėtrą planuojantis Klaipėdos uostas kviečia susipažinti su svarbiausiu dokumentu

Uosto direkcija baigia keletą metų trukusį, sudėtingą procesą – bendrojo plano rengimą, numatantį Klaipėdos uosto ateitį, kurio vizijoje – plėtra į atvirą jūrą, pastatant išorinį uostą. Tokius uostus jau turi ne vienas Europos ir pasaulio uostas. Liko dar keletas savaičių, kuomet galima susipažinti su Uosto bendrojo plano sprendiniais. Tai padaryti gali visi, besidomintys vienintelio šalies uosto ateitimi.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Uosto nuotr.

Nuo birželio pradžios Uosto direkcija rengia viešus aptarimus su Klaipėdos miesto bendruomenių atstovais, supažindindama su vykdoma veikla, uosto nauda miestui ir šalies ekonomikai. Susitikimų dalyviams pristatomi uosto ateities planai, supažindinama su konkretizuotais bendrojo plano sprendiniais.

Anot Uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkus, direkcija yra atvira visuomenei, tad susitikimams skiriamas didelis dėmesys ir dirbama pagal pakankamai intensyvų grafiką. Jau įvyko susitikimai su Vitės, Melnragės, Žvejybos uosto, senamiesčio, Karklės, Girulių bendruomenių atstovais.

„Didžioji dalis klausimų – tai nepagrįsta kritika, išankstinės baimės ir fobijos dėl ateities ir perspektyvos. Pastebime vieną tendenciją – turime pakankamai daug kritikos susitikimų pradžioje, o po to matome žmones išeinant besišypsančiais veidais, – sakė A.Vaitkus. – Taip pat yra labai gera proga pasakyti miestiečiams ir rajonams, kurie yra šalia uosto teritorijos ir labiau nutolę, kas tas uostas, kokią naudą duoda Klaipėdai.

Supratome, kad gal per mažai kalbame apie uosto naudą, susitikimuose išgryniname uosto direkcijos veiklą, nes neretai galvojama, kad mes atsakingi už visą. Atkreipiame dėmesį, kad didžiausia problema ir didesnis poveikis – tai miesto teritorijoje veikiantis transportas. Mes kartu tikrai galime rasti sprendimus, kurie leis gerinti situaciją visame uostamiestyje“.

Numato uosto ateitį

Uosto bendrojo plano sprendiniai rengiami 15-kos metų, o koncepcija – 25 metų laikotarpiui. Šiais sprendiniais bus įtvirtinta ilgalaikė uosto veiklos ir plėtros strategija.

Bendrasis planas numato uosto plėtrą tiek pietinėje uosto dalyje, tiek Melnragėje, kur turėtų būti pastatytas į jūrą nutolęs išorinis uostas. Šio dokumento pagrindu bus galima įgyvendinti uosto plėtros projektus, užtikrinsiančius ilgalaikį uosto konkurencingumą, – pasiekti maksimalų gylį ir suformuoti naujas teritorijas, nutolusias nuo gyvenamųjų rajonų.

Besidomintys Klaipėdos uosto ateitimi, su bendrojo plano sprendiniais iki rugpjūčio 6 dienos gali susipažinti Uosto direkcijos pirmojo aukšto patalpose arba interneto svetainėje http://www.portofklaipeda.lt/klaipedos-uosto-bendrasis-planas.

Rugpjūčio 6 d. numatoma viešas susirinkimas – konferencija bendrojo plano sprendiniams pristatyti.

Bendrasis planas turėtų būti patvirtintas ir įregistruotas iki šių metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius