Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ Jungtinėse Valstijose vėl skirta bauda

JAV centrinis bankas Vokietijos finansų milžinui „Deutsche Bank“ skyrė 41 mln. JAV dolerių baudą už tai, kad šis netikrino galimai įtartinų milijardinės vertės sandorių.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji bausmė papildė jau gana ilgą Jungtinėse Valstijose bankui skirtų baudų sąrašą. Vien praėjusį mėnesį „Deutsche Bank“ sumokėjo daugiau kaip 150 mln. JAV dolerių už „nesaugią ir nepatikimą“ valiutos keitimo praktiką ir nepakankamai griežtą priežiūrą.

Šį kartą, kaip nustatė Federalinio rezervo sistema (FRS), 2011–2015 metais banko padalinys Niujorke „Deutsche Bank Trust Company Americas“ tvarkė galimai įtartinus su Europos filialais susijusius milijardinės vertės sandorius, tinkamai jų netikrindamas.

Be baudos, „Deutsche Bank“ taip pat privalės sugriežtinti kovai su pinigų plovimu skirtas vidaus kontrolės priemones, kurios, kaip nustatė FRS, turi trūkumų.

Pastaraisiais mėnesiais „Deutsche Bank“ Jungtinėse Valstijose atsidūrė politinio dėmesio centre, nes yra prezidento Donaldo Trumpo ir jo įmonių kreditorius. Dėl to prezidento kritikai JAV administraciją yra apkaltinę interesų konfliktu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius