-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Devold“ gamyklos atidarymo metu Panevėžyje raudonu kilimu žengė ir avis

Ketvirtadienį Panevėžyje oficialiai atidaryta naujoji „Devold of Norway“ gamykla. Vilnonį apatinį trikotažą gaminanti įmonė persikėlė į Laisvąją ekonominę zoną.

Į atidarymą atvykusius svečius prie gamyklos durų pasitiko ne įmonės atstovai, o avis.

Tokią mintį atidarymo organizatoriai įgyvendino siekdami parodyti, kad viskas prasideda nuo vilnos. Kartu su garbiais svečiais, kurių gretose buvo ir ūkio ministras Evaldas Gustas, raudonu kilimu žengė ir avis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo akimirka

Gamyklos vadovas Knutas Flakkas tvirtino, kad šiuo metu Lietuvoje įmonė gamina maždaug 90 procentų savo produkcijos. Veiklą iš Norvegijos į Lietuvą prieš 17 metų perkėlę verslininkai tvirtino, kad būtent šis sprendimas ir leido išlikti konkurencija pasižyminčioje rinkoje.

„Lietuvoje pradėjome dirbti 1998-aisiais. Apsilankę Baltijos šalyse nusprendėme, kad mums patogiausias yra Panevėžys. Jau po šešių mėnesių mes pradėjome gaminti produkciją šiame mieste.

Produkcijos gamybos perkėlimas iš Norvegijos į Lietuvą nebuvo lengvas sprendimas.

Produkcijos gamybos perkėlimas iš Norvegijos į Lietuvą nebuvo lengvas sprendimas. Kai 2002-aisiais uždarėme gamyklą Norvegijoje, sustabdėme 150 metų trukusią tradiciją. Aišku, sumažinome darbo vietų Norvegijoje, tačiau jas sukūrėme čia.

Tais pačiais metais persikėlėme į Paliūniškio gatvę, į didesnes patalpas.

Po kelių metų atidarėme gamyklą ir Kupiškyje, tačiau 2011-aisiais supratome, kad reikia ieškoti alternatyvų. Galiausiai apsistojome čia, Laisvojoje ekonominėje zonoje“, – sakė „Devold Of Norway“ vadovas K.Flakkas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo akimirka

Visa gamyklos teritorija dabar užima beveik 16 tūkstančių kvadratinių metrų. Gamyklos statymui prireikė 11 milijonų eurų. Šis fabrikas Panevėžyje bus vienas didžiausių Europoje. Anot K.Flakko, bus tęsiama filialų plėtra ir Europoje.

„Jei ką nors užsakytumėte iš Kinijos ar Tolimųjų Rytų, prekė pas jus atkeliautų po dviejų ar trijų mėnesių. Mes su savo pažengusiu logistikos centru galime prekę pristatyti per dvi ar tris dienas“, –  pasakojo K.Flakkas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Atidarymo akimirka

Šiuo metu gamykloje jau dirba 250 darbuotojų. Dauguma jų – panevėžiečiai. Planuojama, kad kitąmet šis skaičius dar didės.

Beveik visos gamybos pakopos – automatizuotos, tad personalui dažniausiai reikia tik aptarnauti ir prižiūrėti dirbančius robotus. Dauguma įrangos čia – italų gamintojų.

Šios kompanijos plėtra parodo, kad Lietuva yra patraukli investuotojams.

„Šios kompanijos plėtra parodo, kad Lietuva yra patraukli investuotojams, sudaro geras verslo sąlygas. Norvegai pasinaudojo ES struktūrine parama. Tai svarbu ekonomikai, jos kilimui, konkurencingumui, plėtrai.

Džiugu, kad darbo vietos steigiamos ne Kaune, ne Vilniuje, ne kitame didmiestyje, bet regione, Panevėžyje“, – teigė ūkio ministras E.Gustas.

Lietuvoje šiuo metu veikia iš viso 202 norvegiško kapitalo įmonės, įdarbinusios per 11 tūkstančių įvairių sričių specialistų.

Po trumpos konferencijos Panevėžio miesto meras R.Račkauskas, ūkio ministras E.Gustas ir gamyklos atstovai perkirpo simbolinę juostą.

Netrukus buvo surengta ekskursija po gamyklą, kurios metu buvo pademonstruoti visi žingsniai nuo pat pirmo siūlo iki jau supakuoto produkto.

Ekskursijos pabaigoje renginio svečiai galėjo stebėti ir savotišką madų pristatymą.

Čia podiumu žengė „Devold of Norway“ gaminiais pasipuošę jaunieji modeliai.​

VIDEO: „Devold Of Norway“ rūbų pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius