Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia Baltarusijos IT kompanija atidaro biurą Vilniuje – įdarbins 600 specialistų

Lenkijai, Ukrainai ir Latvijai pagal Baltarusijos IT įmonių pritraukimą nusileidžianti Lietuva pagaliau sulaukė geros žinios. Didžiausia Baltarusijos programinės įrangos gamintoja ir viena pasaulio lyderių „EPAM Systems“ atidaro biurą Vilniuje ir čia žada įdarbinti 600 specialistų.
EPAM biuras
EPAM kompanijos biuras Minske

„EPAM Systems“, kurią įkūrė du baltarusiai 1993 metais, yra skaitmeninių platformų inžinerijos ir programinės įrangos kūrimo paslaugų teikėja ir viena iš pasaulio lyderių šioje srityje.

15min anksčiau jau rašė, kad „EPAM Systems“ vadovai dėl nesiliaujančio pareigūnų smurto pasiūlė darbuotojams keltis į Lenkiją arba Lietuvą.

Baltarusijos IT pasididžiavimas

Nors ji vadinama JAV kompanija, nes 60 procentų produkcijos kuria Šiaurės Amerikai, tačiau tai kartu ir Baltarusijos IT pasididžiavimas, Minske yra vienas svarbiausių jos biurų. Nuo šiol ši kompanija skyrių turės ir Vilniuje.

kv.by nuotr. /EPAM kompanijos biuras Minske
kv.by nuotr. /EPAM kompanijos biuras Minske

Tiesa, neskelbiama, ar į jį bus perkelti ir specialistai iš Baltarusijos, tačiau ženklai rodo, kad taip gali būti. Neseniai naujienų agentūra „Reuters“ citavo „EPAM Systems“ įkūrėją Arkadijų Dobkiną, kuris neslėpė, kad dėl smurto Minsko gatvėse darbuotojai gali būti iškeliami kitur.

Arkadijus Dobkinas
Arkadijus Dobkinas

„Startuoliai negimsta baimės ir smurto atmosferoje. Artimiausioje ateityje mes matysime masinį specialistų išvykimą iš šalies“, – teigė jis.

Beje, kompanijos viceprezidentas Maksimas Bogrecovas paskelbė, kad jungiasi prie opozicinės koordinacinės tarybos, kurią subūrė šiuo metu Lietuvoje esanti Sviatlana Cichanouskaja. Dauguma tarybos narių jau buvo sulaikyti ir apklausti, jie yra persekiojami, tad panašu, kad viena sėkmingiausių Baltarusijos IT įmonių nemato savo ateities dabartinėje šalyje.

Geras įspūdis Lietuvoje

Skelbiama, kad kompanijos darbuotojai Lietuvoje dirbs su tokiomis inovatyviomis technologijomis kaip dirbtinis intelektas, debesų kompiuterija ir „DevOps“ technologijos, programinės įrangos ir duomenų inžinerija, daiktų internetas ir procesų automatizavimas.

„Mūsų kompanijai puikų įspūdį paliko itin dinamiškas Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų sektorius. Lietuvoje sparčiai auga informacinių technologijų ir inžinerijos bendruomenė, su „Investuok Lietuvoje“ pagalba tikimės greitai įsikurti ir tapti svarbia Lietuvos verslo paslaugų bendruomenės dalimi“, – teigė „EPAM Systems“ viceprezidentas ir pasaulinis finansų vadovas Jasonas Petersonas.

Epam ženklas
Epam ženklas

„Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas sako, kad tai sukurs „tiltą“ tarp itin stiprios Baltarusijos technologijų parko bendruomenės ir Vilniaus.

„EPAM Systems“, kuri 2019 m. buvo įtraukta į „Fortune 100“ sparčiausiai augančių pasaulinių kompanijų sąrašą, kuria inovatyvius, plataus masto programinės įrangos sprendimus bei teikia skaitmeninių produktų kūrimo, jų dizaino ir verslo konsultacijų paslaugas.

„Tokios kompanijos atėjimas į Lietuvą yra itin džiugus įvykis visai technologijų bendruomenei šalyje“, – pranešime spaudai teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius