Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausią Moldovos banką įsigiję lietuviai: supratome, kad politinė rizika egzistuoja

Kartu su partneriais praėjusiais metais įsigiję didžiausio Moldovos banko 41 proc. akcijų lietuvių bendrovė stebi, kaip posovietinę šalį purto politinė krizė ir pripažįsta, kad rizika visada egzistuoja.
Moldovos Agroindbank
Moldovos Agroindbank

Praėjusių metų spalį „Invalda INVL“ konsorciume su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB) bei „Horizon Capital“ laimėjo akcijų pardavimo aukcioną ir įsigijo didžiausio Moldovos komercinio banko „Moldova-Agroindbank“ (MAIB) 41 proc. akcijų.

Konsorciumas už akcijas pasiūlė 451,5 mln. Moldovos lėjų (23,031 mln. eurų). Tokiu būdu viena skurdžiausių Europos valstybių Moldova žengė bankų sektoriaus reformų keliu.

Investicija pasirodė sėkminga, nes jau lapkritį investuotojai išsimokėjo dividendus – 11 mln. eurų.

Tačiau dabar šalį purto politinė krizė, pasigirsta siūlymų peržiūrėti buvusius valdžios sprendimus ir sandorius. Tiesa, ERPB užnugaris investuotojus iš Lietuvos gali nuraminti, bet rizikos šešėlis išlieką, tą pripažįsta ir INVL vadovai.

„Investuodami supratome, kad tam tikra politinė rizika egzistuoja“, – 15min sakė „INVL Asset Management“ Privataus kapitalo padalinio vadovas Vytautas Plunksnis. Tiesa, jis pabrėžė, kad į politinius vertinimus nesikiša.

„Kadangi politikoje nedalyvaujame, todėl laikomės pozicijos atskirų įvykių bei jų galimos įtakos nekomentuoti“, – teigė V.Plunksnis.

Investuotojai iš Lietuvos sako dirbantys pelningai. „Kartu su partneriais esame investavę į Moldovos bankų rinkos lyderį, turintį apie trečdalį rinkos, kuris veikia pelningai“, – sakoma V.Plunksnio komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius