-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias norvegų baldų gamintojas nusprendė investuoti Panevėžyje

Norvegijos baldų gamybos įmonė „IMG Group“ AS pasirašė sutartį su Panevėžio laisvosios ekonominės zonos (LEZ) operatoriumi, skelbiama pranešime spaudai. 
IMG LITHUANIA fasadas
IMG LITHUANIA fasadas

Pirmąją bendrą baldų gamyklą ir distribucijos centrą Europoje grupė nusprendė statyti Panevėžyje. Panevėžyje grupė įsikurs per kelis etapus. Pirmąjį jų planuojama užbaigti 2019 m. pradžioje. Pradinė investicija sieks 10 mln. eurų ir bus sukurtos 125 darbo vietos.

Pasirinko dėl tinkamos vietos

Lietuvoje jau yra įsteigta antrinė grupės įmonė UAB „IMG Lithuania“. „IMG group“ AS tikisi, kad ši investicija Panevėžyje bus kertinė įmonės augimo strategijoje ir padės IMG per ateinančius penkerius metus padvigubinti verslo apimtis. „IMG Lithuania“ sustiprins mūsų konkurencinę poziciją Europoje. „IMG group“ esmė yra sukurti didžiausią vertę savo klientams, todėl teigiamai vertinu Lietuvos teikiamas galimybes mūsų verslui Europoje”, – sako „IMG group“ prezidentas James Tate.

Šiuo metu įmonė veiklą Europos rinkoje vykdo, savo produkciją transportuodama iš Azijoje veikiančių gamyklų. Grupė sako tikinsi, kad Panevėžio LEZ IMG suteiks lankstesnes gamybos ir tiekimo galimybes, nes Panevėžys pasižymi stipria tiekimo grandine daugumai pramonės šakų, ypač baldų gamybai.

50 km spinduliu pasiekiami visi aukščiausių standartų ir kokybės medžio, porolono, tekstilės, metalo ir kitų komponentų gamintojai. „Pasirinkimas investuoti Panevėžio LEZ IMG leis sutrumpinti tiekimo terminus bei padidins konkrečių produktų gamybos ir tiekimo galimybes Europos rinkai. Didesnis lankstumas užtikrins geresnę paslaugų kokybę esamiems klientams bei leis plėstis į naujas rinkas”, – teigia IMG grupės prezidentas Jamesas Tate'as.

Panevėžio LEZ
Panevėžio LEZ

Anot „IMG group“ AS gamybos direktoriaus Larso Inge Solnordalo Jakobseno, Panevėžys buvo pasirinktas tiek dėl strategiškai patogios lokacijos, palankių galimybių lengvai vystyti verslą, tiek dėl kvalifikuotų darbuotojų, tarp kurių nemažai yra ir baldų gamybos specialistų.

Panevėžyje įsikūrę daugiau norvegų kompanijų

Panevėžio LEZ direktorius Rokas Krivonis sako, kad tokio investuotojo kaip „IMG group“ žingsnis pradėti veiklą Panevėžyje rodo šio miesto, kaip pramonės telkinio, svarbą tiek šalies, tiek visos Europos kontekste. Iš viso Panevėžio regione jau pritraukta keliasdešimt užsienio kapitalo investuotojų, iš kurių 16 yra iš Norvegijos.

„Investuotojams Panevėžio LEZ patrauklus ne tik dėl kvalifikuotų specialistų pasiūlos, patikimų tiekėjų, bet ir dėl galimybės projektus įgyvendinti operatyviai. Laikiną gamybą siūloma pradėti greta esančiame pastatų komplekse jau po sutarties pasirašymo, ką pasiūlėme ir IMG, o mūsų Panevėžyje dirbanti statybų valdymo komanda užtikrina, kad esant poreikiui projektai LEZ būtų įgyvendinti per 8–10 mėnesių“, – pasakoja R.Krivonis.

Pastato statybas planuojama pradėti 2018 m. viduryje, o gamybą ir distribuciją daliniu pajėgumu planuojama pradėti 2019 m. pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius