Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausio rusiško socialinio tinklo „Vkontakte“ įkūrėjo Pavlo Durovo pasitraukimas virto farsu

Socialinio tinklo „Vkontakte“ įkūrėjas ir buvęs vadovas Pavlas Durovas bendrovėje jau nebedirba. Tai portalui lenta.ru patvirtino įmonės atstovai. Rusiško interneto legendos P.Durovo pasitraukimas kelia daug klausimų.
„VKontakte“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Pavelas Durovas
„VKontakte“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Pavelas Durovas / Vk.com nuotr.

Mes nustebome sužinoję, kad Pavlo pareiškimas išeiti iš darbo nebuvo atšauktas. Praėjus mėnesiui įstatymai mus įpareigoja jį patenkinti, - teigė I.Strašinskis.

Savo prašymą palikti darbą socialinio tinklo įkūrėjas išsiuntė dar kovo 21 d. Balandžio pirmąją jis socialinio tinklo paskyroje paaiškino, kad negali vykdyti naujųjų įmonės akcininkų valios ir nenusileis Rusijos teisėsaugos institucijoms, kurios reikalavo atskleisti kai kurių Ukrainos vartotojų tapatybę.

Vėliau P.Durovas teigė, kad niekur iš „Vkontakte“ nesitrauks, o jo ankstesnis pareiškimas viso labo buvo balandžio pirmosios pokštas. Naujiesiems „Vkontakte“ akcininkams šis pokštas juokingas nepasirodė.

„Mes nustebome sužinoję, kad Pavlo pareiškimas išeiti iš darbo nebuvo atšauktas. Praėjus mėnesiui įstatymai mus įpareigoja jį patenkinti“, – situaciją komentavo bendrovės „USM Advisors“ vadovas Ivanas Strašinskis.

123rf nuotr./Programišius
123rf nuotr./Programišius

„USM Advisors“ per „Mail.ru“ valdo 52 proc. „Vkontakte“ akcijų. Bendrovės atstovas patikino, kad P.Durovas visada gali grįžti į vyriausiojo socialinio tinklo architekto pareigas, tačiau vadovauti bendrovei jam jau nesiūloma.

P.Durovas teigė, kad Rusijos specialiosios tarnybos siekia gauti asmenų, organizavusių virtualias Maidano palaikymo grupes, duomenis.

P.Durovas balandžio 1-ąją teigė, kad Rusijos specialiosios tarnybos siekia gauti asmenų, kurie organizavo virtualias Maidano palaikymo grupes, duomenis. Bendrovė atsisakė juos suteikti, nes Ukrainos vartotojai nepatenka į Rusijos teisėsaugos institucijų jurisdikciją.

Neseniai iš „Vkontakte“ pasitraukė bendrovės viceprezidentas ir vyriausiasis finansininkas.

Šiuo metu didžiąją dalį bendrovės akcijų per savo įmones turtingiausiu Rusijos žmogumi tituluojamas Ališeras Usmanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius