Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios britų įmonės atsisako skelbti duomenis apie vadovų ir darbuotojų algas

Kai kurios iš didžiausių Didžiosios Britanijos įmonių atsisako viešinti duomenis apie vadovų darbo užmokesčio ir vidutinio atlyginimo įmonėje santykį, nors investuotojai ir valdžia ragina tai padaryti.
„GlaxoSmithKline“ pastatas Londone
„GlaxoSmithKline“ pastatas Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keturios iš šešiolikos agentūros „Bloomberg“ apklaustų įmonių pažymėjo, jog neketina skelbti tokių duomenų.

Tai pareiškė vaistų gamintojos „GlaxoSmithKline“ ir „AstraZeneca“, taip pat draudikė „Aviva“ ir kasybos milžinė „Anglo American“. Visos jos įtrauktos į Londono biržos indeksą FTSE 100.

Investuotojai, raginantys skelbti informaciją apie vidutinio atlyginimo įmonėje ir generalinio direktoriaus darbo užmokesčio skirtumą, tvirtina, kad tai įmonėms padėtų susigrąžinti pasitikėjimą. O tokios priemonės priešininkai teigia, kad šis rodiklis gali būti klaidinantis, ypač tarptautinių korporacijų, kurios turi darbuotojų daugelyje pasaulio šalių, atveju.

Vyriausybės duomenimis, FTSE 100 indekso įmonės vadovas 2015 metais vidutiniškai uždirbo 128 kartais daugiau negu eilinis darbuotojas. 1998 metais šis santykis sudarė 1:47. Minėtu laikotarpiu vidutinis FTSE 100 indekso įmonės generalinio direktoriaus darbo užmokestis padidėjo nuo 1 mln. iki 4,3 mln. svarų (5,4 mln. JAV dolerių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius