Didžiųjų Vokietijos bankų akcijų vertė penktadienį nenustoja kritusi

Investuotojams nerimaujant dėl „Deutsche Bank“ gyvybingumo, didžiausio Vokietijos banko akcijų kursas Frankfurto biržoje penktadienio ryte krito beveik 9 procentais.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasklidus žiniai, kad keletas rizikos draudimo fondų, nerimaudami dėl „Deutsche Bank“ finansinio pajėgumo, atsiėmė dalį jame laikytų lėšų, banko akcijos penktadienio sesijos pradžioje atpigo 8,83 proc. iki 9,91 euro (11,07 JAV dolerio).

Žemyn patraukė ir tradicinio „Deutsche Bank“ konkurento „Commerzbank“ akcijų kursas. Šio banko akcijos atpigo 7,3 proc. iki 5,38 euro.

Agentūra „Bloomberg“, remdamasi banko vidaus dokumentu, su kuriuo jai pavyko susipažinti, pranešė, kad maždaug 10 rizikos draudimo fondų, per „Deutsche Bank“ vykdančių sandorių tarpuskaitą, šią savaitę atsiėmė dalį banke laikytų laisvų grynųjų pinigų ir išvestinių priemonių ir perkėlė šį turtą į kitas įmones.

Informuoti agentūros AFP šaltiniai patvirtino, kad 10 rizikos draudimo fondų, įskaitant „Millennium Partners“, „Capula Investment“ ir Didžiosios Britanijos fondą „Rokos Capital Management“, atsiėmė savo lėšas.

Tačiau, pasak „Bloomberg“, „absoliuti“ banko klientų dauguma ir toliau laiko savo lėšas banke.

Pats bankas pareiškė, kad „Bloomberg“ pranešime padėtis buvo pavaizduota pernelyg niūriai. Bankas teigia tebeaptarnaujantis apie 800 fondų, kurie supranta, kad jo „finansinė padėtis yra stabili“.

Investuotojams reaguojant į žinią, kad JAV teisingumo departamentas iš „Deutsche Bank“ reikalauja 14 mlrd. JAV dolerių baudos, ir į prieštaringus Vokietijos žiniasklaidos pranešimus, kuriuose spėliojama, ar Berlynas ateitų į pagalbą bankui, jeigu to reikėtų, „Deutsche Bank“ akcijų kursas smunka visą šią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius