-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Diena Media News“ iškelta restruktūrizavimo byla

Žiniasklaidos grupei „Diena Media News“ praėjusių metų pabaigoje iškelta restruktūrizavimo byla. Restruktūrizavimo plano rengimo laikotarpiui restruktūrizavimo administratoriumi paskirta įmonė „Verslo administravimo centras“.
Viktorijos Filiponenko baudžiamoji byla sostinėje
Iškelta byla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Bendrovės generalinis direktorius Laimutis Genys pernai kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, prašydamas, kad šis iškeltų bendrovei restruktūrizavimo bylą, nes dėl sumažėjusių pajamų įmonė negali atsiskaityti su kreditoriais. Prašymą teismas patenkino gruodžio 1 dieną, nurodo Lietuvos apeliacinis teismas.

Šį Vilniaus apygardos teismo sprendimą viena bendrovės kreditorė buvo apskundusi Lietuvos Apeliaciniam teismui, tačiau vėliau savo skundą atsiėmė. Teismui nutraukus skundo nagrinėjimą, sprendimas dėl restruktūrizavimo įsiteisėjo vasario pabaigoje.

L.Genys teismui nurodė, kad bendrovės pajamos pernai, palyginti su 2009 metais, smuko 30 proc. 

„Teismas, įvertinęs atsakovo 2014 metų rugsėjo 30 dienos finansinės atskaitomybės dokumentus, restruktūrizavimo metmenis, padarė išvadą, kad atsakovas turi finansinių sunkumų, nes negali laiku atsiskaityti su savo kreditoriais (tiekėjais, partneriais, darbuotojais).Todėl teismas sprendė, jog egzistuoja visos nustatytos sąlygos, kurios būtinos norint iškelti „Diena Media News“ restruktūrizavimo bylą“, – nurodoma Apeliacinio teismo nutartyje.

L.Genys teismui nurodė, kad bendrovės pajamos pernai, palyginti su 2009 metais, smuko 30 proc. Tai, pasak jo, lėmė tai, kad daugiau pigesnės reklamos perkama naujienų portaluose, o ne laikraščiuose. Prie finansinių sunkumų prisidėjo ir nuo 5 proc. iki 21 proc. padidintas PVM spausdintai žiniasklaidai. Be to, teismas yra priteisęs „Snoras distressed assets“ 405 tūkst. eurų, kurių „Diena Media News“ iš karto negali sumokėti.

Pati bendrovė 2015-2018 metais tikisi gauti 12,347 mln. eurų pajamų.

Šiuo metu 50,15 proc. „Diena Media News“ akcijų valdo viešųjų ryšių specialisto Eimunto Silvestro Akromo kontroliuojama bendrovė „Sunra“, 35,7 proc. – Džeraldas Daukša, 9,4 proc. – bendrovė „Stornas“, o 4,7 proc. – Angelė Dementavičiūtė.

„Diena Media News“ valdo regioninius dienraščius „Kauno diena“ ir „Klaipėda“, savaitraštį „Klaipėda“ (rusų kalba), žurnalą „TV diena“, interneto naujienų portalus diena.lt, kauno.diena.lt ir klaipeda.diena.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius