-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

DNB banko grupė Lietuvoje 2015 m. pirmąjį ketvirtį uždirbo 4,28 mln. eurų

Didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei priklausanti DNB banko grupė Lietuvoje, atskaičius mokesčius, per pirmuosius tris 2015 m. mėnesius uždirbo 4,28 mln. eurų grynojo pelno, palyginti su 4,35 mln. eurų atitinkamu laikotarpiu pernai.
DNB
DNB / dnb.lt nuotr.
Temos: 1 DNB bankas

Rezultatas yra neaudituotas ir apskaičiuotas pagal Tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus.

„Šių metų pradžia buvo išskirtinė tuo, kad pradėjome gyventi su nauja nacionaline valiuta – euru. Šiame Lietuvai itin svarbiame euro įvedimo etape dalį resursų skyrėme neatlygintinų paslaugų teikimui ir natūralu, kad gavome mažiau pajamų už valiutos keitimo ir kitas operacijas. Be to, palūkanines pajamas mažino ir neigiamų bazinių palūkanų fenomenas. Nepaisant šių iššūkių, per pirmus tris šių metų mėnesius toliau auginome verslo apimtis lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, sumažinome išlaidas ir uždirbome tiek pat pelno,“  – pranešime cituojamas AB DNB banko prezidentas ir valdybos pirmininkas Bjornar Lund.

Išaugo juridinių subjektų finansavimas

Kovo pabaigoje DNB Lietuvoje individualiems ir verslo klientams buvo suteikusi paskolų už 2,7 mlrd. eurų, t.y. grynasis paskolų portfelis palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai padidėjo 5,5 proc.

Didžiausios įtakos tam turėjo išaugęs juridinių subjektų ir namų ūkių finansavimas, kuris palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai išaugo atitinkamai 7,1 proc. ir 3,9 procento.

Indėlių skaičius didėjo 17,6 proc.

Augant klientų skaičiui ir verslo subjektų lėšoms banko sąskaitose, indėlių portfelis DNB Lietuvoje palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai padidėjo 17,6 proc. iki 2,15 mlrd. eurų. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius klientų skaičius išaugo 2 procentais ir kovo pabaigoje DNB Lietuvoje teikė finansines paslaugas 847 tūkstančiams individualių ir verslo klientų.

DNB Lietuvoje grynosios palūkanų pajamos šių metų pirmąjį ketvirtį sudarė 15,62 mln. eurų palyginti su 15,72 mln. eurų tuo pačiu 2014 m. laikotarpiu. DNB Lietuvoje paslaugų ir komisinių pajamos sudarė 5,92 mln. eurų palyginti su 6,75 mln. Tuo pačiu 2014 m. laikotarpiu.

Veiklos sąnaudos mažėjo

DNB Lietuvoje veiklos ir kitos išlaidos per pirmuosius tris šių metų mėnesius sudarė 18 mln. eurų. Dėl nuoseklių pastangų didinti veiklos efektyvumą ir aktyvios savitarnos infrastruktūros plėtros, DNB Lietuvoje sąnaudos palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai sumažėjo 11,7 proc. 

DNB Lietuvoje turtas palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai išaugo 19,6  proc. ir kovo pabaigoje jis sudarė 4,17 mlrd. eurų. 

Laikydamasis tinkamos rizikų valdymo politikos, bankas vykdo visus Lietuvos banko nustatytus veiklos riziką ribojančius normatyvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius