-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dosniausios įmonės Lietuvoje: kas spalį mokėjo didžiausius atlyginimus

Kompiuterių programavimo veiklą užsiimanti įmonė „Uber Lithuania Software and development“ neapleidžia lyderio pozicijų – ši įmonė jau trečią mėnesį iš eilės mokėjo didžiausius atlyginimus Lietuvoje. Spalį atlyginimų mediana šioje bendrovėje siekė 9490,6 eurų – beveik 1,5 tūkst. daugiau nei prieš mėnesį, rodo „Sodros“ duomenys.
Atlyginimo viešinimas, pasak kai kurių darbdavių, yra elementari pagarba darbuotojui
Atlyginimas / 123RF.com nuotr.

Apie 20-30 darbuotojų turinčios fintech, farmacijos, chemijos pramonės, energetikos bendrovės – būtent šios įmonės Lietuvoje moka didžiausius atlyginimus Lietuvoje, atskleidžia „Sodros“ duomenys.

O norint atskleisti, kas iš tiesų yra pačios dosniausios, teisingiausia lyginti ne atlyginimų vidurkius, išskaičiuojamus iš visų atlyginimų, bet medianas.

Bendrovės atlyginimų mediana nustatoma išrikiuojant atlyginimus didėjančia ar mažėjančia tvarka ir paėmus pačiame viduryje esančių atlyginimų dydį. Tad tokiu būdu apskaičiuojant atlyginimus galima susidaryti geresnį vaizdą apie didžiosios dalies darbuotojų atlyginimo dydžius nei tiesiog išvedus vidurkį.

Apie 10 tūkst. Lietuvoje moka tik viena

Didžiausius atlyginimus Lietuvoje mokanti „Uber Lithuania Software and development“, turinti 46 darbuotojus, Lietuvoje daugiausiai įdarbinusi programuotojus. O tarp IT specialistų rinkoje sklando kalbos, kad patekti į šią įmonę labai sudėtinga.

Neveltui – „Uber Lithuania Software and development“ spalį atlyginimų mediana buvo ne tik didžiausia Lietuvoje, bet net ir 3,4 tūkst. eurų didesnė negu antroje vietoje esančios bendrovės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Uber“ logotipas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Uber“ logotipas

Antroje vietoje pagal didžiausius atlyginimus spalį atsidūrė „Inter Rao Lietuva“, kurioje dirba 23 darbuotojai, o atlyginimų mediana siekė 6050 eurų.

Inter Rao Lietuva biuras
Inter Rao Lietuva biuras

Trečia – jūrų transporto ir logistikos bendrovė BPA (Baltic Port Agency“, turinti 22 darbuotojus ir mokanti 5900 eurų atlyginimų medianą. Ši įmonė liepą buvo išsiveržusi į pirmąją vietą.

Ketvirtoje vietoje randame 91 darbuotoją turintį lietuvių startuolį – „Cujo Baltic“. Dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi technologijomis paremtus sprendimus telekomunikacijų bendrovėms ir namų vartotojams kuriančioje įmonėje atlyginimų mediana spalį siekė 5485 eurus.

Penktoje vietoje įsitaisė iš Jungtinės Karalystės dėl „Brexit“ persikėlusi britų fintech bendrovė „Railsbank technology“: 33 darbuotojų turinti įmonė, kurioje atlyginimų mediana – 5427 eurai, kiekvieną mėnesį patenka į pirmąjį didžiausius atlyginimus mokančių įmonių dešimtuką.

Nedidelė, 19 darbuotojų turinti „Zedge Lithuania“ bendrovė užima šeštąją vietą – atlyginimų mediana čia siekia 5250 eurų.

Didžiausia pirmojo dešimtuko įmonė yra farmacijos bendrovė „Berlin Chemie Menarini Baltic“, kur dirba 70 darbuotojų, o atlyginimų mediana – 5247 eurai.

Kas mėnesį į pirmąjį didžiausius atlyginimus mokančių įmonių dešimtuką patenka farmacijos įmonė „Abbvie“, kurioje atlyginimų mediana spalį siekė 5202 eurus, Vokietijos finansinių paslaugų teikėjams skirta inovatyvi debesijos platforma „Mambu“ – 5182 eurai.

Dešimtuką užbaigia Prancūzijos alkoholinių gėrimų gamintojos atstovybė mūsų šalyje „Pernod Ricard Lietuva“, kurioje dirba 28 darbuotojai, o atlyginimų mediana siekia 5151 eurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius