-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dosniausios įmonės spalį – didžiausias atlyginimas siekė beveik 28 tūkst. eurų

Spalį tiek didžiausią atlyginimų vidurkį, tiek didžiausią atlyginimų medianą Lietuvoje mokėjo įmonė „Graanul Invest“, priklausanti Estijos tvarios medienos granulių gamintojai. 30 darbuotojų kolektyvo darbo užmokesčio mediana siekė daugiau nei 27 tūkst. eurų prieš mokesčius, rodo naujausi „Sodros“ duomenys.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Didžiausių atlyginimų sąrašo viršūnėje „Graanul Invest“ iki šiol neatsidurdavo. Paprastai įmonių medianos šauna į viršų, jei darbuotojams išmokamos premijos.

Atlyginimų mediana įmonėje nustatoma išrikiuojant atlyginimus didėjančia ar mažėjančia tvarka ir paėmus pačiame viduryje esančių atlyginimų dydį, todėl tai tikslesnis dydis negu vidurkis, kur sudedami ir vadovų, ir mažiausiai uždirbančiųjų darbo užmokesčiai.

Palyginus su rugsėju vienu laipteliu į viršų palypėjo ir antroje vietoje spalį atsidūrė mobiliųjų žaidimų kūrimo kompanija „Melsoft LT“, kurioje 61 darbuotojo atlyginimų mediana siekė 7546 eurus prieš mokesčius.

Trečioje vietoje – 22 darbuotojus turinti jūrų transporto ir logistikos bendrovė BPA, kurioje atlyginimų mediana pasiekė 7489 eurus.

Su 6992 eurų atlyginimų mediana ketvirtoje vietoje atsiduria IT bendrovė „Uber Lithuania Software and Development“, kurioje dirba 58 specialistai.

Jungtinės Karalystės finansinių technologijų bendrovė „Railsbank Technology“, kur darbo užmokesčio mediana yra 6372 eurai – penktoje vietoje, „Inter Rao Lietuva“ – šeštoje (6300 eurų), o JAV technologijų bendrovė „Cast AI Baltic“ – septintoje (6300 eurų).

Lietuvoje veikianti 28 darbuotojus turinti įmonė „Cast AI Baltic“ vysto dirbtiniu intelektu paremtą, automatizuotą debesijos valdymo bei optimizavimo platformą. Įmonės vadovas Vilius Žukauskas15min anksčiau atskleidė, kad bendrovė moka didelius atlyginimus, nes orientuojasi tik į patyrusius darbuotojus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilius Žukauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilius Žukauskas

„Daug dirbame su giliosiomis technologijomis, o tam reikia gerų specialistų. Dėl to žmonių atitinkamai ir atlyginimai didesni, nes jų žinios gana gilios. Mūsų strategija – samdyti geriausius žmones, suteikti jiems geras sąlygas. Galima daug žmonių prisisamdyti, bet būtų labai ilgas ciklas – dirbtų jaunesni žmonės, atlyginimų vidurkis būtų mažesnis“ – aiškino V.Žukauskas.

Plačiau skaitykite čia: 6,5 tūkst. eurų vidutinę algą mokančio startuolio vadovas: „Aš uždirbu mažiausiai“.

Daugiausia – IT ir farmacijos bendrovių

Toliau sąraše rikiuojasi IT ir farmacijos bendrovės.

Aštuntoje – farmacijos bendrovė „Berlin Chemie Menarini Baltic“ (6071 euras), devintoje – „Logistikos tikslas“, mokanti 5732 eurų medianą.

Dešimtuką užbaigia vokiško kapitalo finansinių technologijų įmonė „Mambu“ (5699 eurai), vienuolikta – „Cujo Baltic“ (5600 eurų).

Išsamiau apie didžiausias algas mokančias bendroves 15min pasakoja naujame straipsnių cikle „Didžiausius atlyginimus mokančios įmonės: kas jos ir kaip ten patekti?“.

Šio ciklo publikacijoje „Mambu“ Vilniaus padalinio vykdomasis direktorius Andrius Bagdonavičius atskleidė, kad norint patekti į įmonę reikia praeiti tris etapus, tarp kurių – ir testas, skirtas patikrinti, ar kandidatas dera prie įmonės kultūros. Įdomu ir tai, kad įsidarbinus į šią įmonę įsiliejimo į komandą periodas gali trukti net kelis mėnesius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Bagdonavičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andrius Bagdonavičius

O „Cujo Baltic“ bendrovės viceprezidentas tyrimams ir plėtrai Domininkas Virbickas 15min sakė, kad paaiškinti aukštus atlyginimus įmonėje nėra sunku. Visų pirma, įmonės paslaugos yra paklausios, o klientai – mokūs.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domininkas Virbickas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Domininkas Virbickas

Antra, apsaugos sprendimai yra santykinai nišinis produktas – jam aptarnauti ir kurti reikalingi specifines žinias turintys profesionalai. „Cujo“ darbuotojų amžiaus spektras siekia nuo 19 iki 60 metų, tačiau didžiumą bendrovės inžinierių Lietuvoje sudaro patyrę IT vilkai – „Cujo Baltic“ darbuotojų amžiaus vidurkis, anot bendrovės personalo vadovės Astos Bekerės, siekia apie 38 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius