-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo bendrovė diskriminavo vyresnius klientus, teikdama draudimo nuo bagažo vėlavimo paslaugas

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyboje ištirtas skundas dėl amžiaus diskriminacijos. Pareiškėja, turinti SEB banko išduotą mokėjimo kortelę „Visa Gold“, vyko į užsienį ir teiravosi dėl bagažo bei kelionės jungties draudimo, tačiau pagal „PZU Lietuva“ taikomas taisykles, draudimas galioja tik mokėjimo kortelių turėtojams iki 75 m. amžiaus.
Lėktuvo keleivių bagažas
Lėktuvo keleivių bagažas / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

„PZU Lietuva" su SEB sutarė drausti kelionės finansinių nuostolių draudimu SEB banko mokėjimo kortelių „Visa Gold“ turėtojus. Viena iš rizikos vertinimo sąlygų yra mokėjimo kortelių turėtojų amžius iki 75 metų.

Paaiškinimus pateikę „PZU Lietuva" ir „SEB" atstovai neargumentavo, kaip šie draudimo produktai yra tiesiogiai ar netiesiogiai susiję su kortelės turėtojo amžiumi. „PZU Lietuva" informavo, kad vyresni nei 75 m. žmonės vertinami individualiai, jiems yra teikiami individualūs pasiūlymai dėl kelionių draudimo sutarties sudarymo.

Bankas informavo, kad „SEB gyvybės draudimas" ketina inicijuoti derybas su „PZU Lietuva", kad būtų peržiūrėtos paslaugos teikimo sąlygos.

Išnagrinėjus skundą, nuspręsta kreiptis į „PZU Lietuva" ir SEB bei siūlyti įtvirtinti lygias galimybes vyresniems nei 75 m. „Visa Gold“ kortelių turėtojams gauti kelionės nuostolių draudimo paslaugas tomis pačiomis sąlygomis, kokiomis jos teikiamos jaunesniems klientams.

„Visa Gold“ mokėjimo kortelės turėtojams yra teikiami šie draudimo sąlygų variantai: medicininių ir repatriacijos išlaidų draudimas, draudimas nuo nelaimingų atsitikimų, draudimas nuo kelionės vėlavimo, draudimas nuo bagažo vėlavimo, draudimas nuo kelionės jungties praradimo, draudimas nuo kelionės atšaukimo, draudimas nuo bagažo praradimo ir sugadinimo, civilinės atsakomybės draudimas.

Ištyrus skundą konstatuota, kad vyresni nei 75 m. amžiaus SEB išduotų „Visa Gold“ kortelių turėtojai, norintys pasinaudoti „PZU Lietuva" kelionės finansinių nuostolių draudimu, atsiduria mažiau palankioje padėtyje nei jaunesni kortelių turėtojai.

Draudimo įstatymo 114 straipsnis, reglamentuojantis draudimo riziką, nustato, kad „Draudikas, vertindamas draudimo riziką, turi teisę atsižvelgti į apdraustojo amžių, sveikatos būklę, profesiją ir kitus draudimo rizikai turinčius reikšmės objektyvius kriterijus, kartu užtikrindamas, kad vienodo rizikos lygio asmenų grupei būtų taikomos vienodos draudimo įmokų ir draudimo išmokų apskaičiavimo sąlygos“.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, einanti lygių galimybių kontrolieriaus pareigas, Edita Žiobienė teigia: „Tyrimo metu negauta paaiškinimų, kaip mokėjimo kortelių turėtojų amžius susijęs su draudimu nuo kelionės vėlavimo ar atšaukimo, bagažo vėlavimo, sugadinimo ar praradimo. Amžius neturi būti lemiantis kriterijus, vertinant draudimo riziką. Amžius, kaip atskiras kriterijus, gali lemti kitas aplinkybes, kurios gali būti priskirtos didesnei rizikai, pavyzdžiui, sveikatos būklė, sergamumas chroniškomis ligomis ir kt.“

Išnagrinėjus skundą, nuspręsta kreiptis į „PZU Lietuva" ir SEB bei siūlyti įtvirtinti lygias galimybes vyresniems nei 75 m. SEB banko „Visa Gold“ kortelių turėtojams gauti kelionės nuostolių draudimo paslaugas bendrovėje „PZU Lietuva" tomis pačiomis sąlygomis, kokiomis jos teikiamos jaunesniems „Visa Gold“ kortelių savininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius