-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkuose užsidaro legendinė kavinė-viešbutis „Jerevan“: pastatai parduodami

Ant prekystalio – legendinė Dzūkijos krašto lankytojų pamėgta armėnišką kulinarijos dvasią atspindinčių patiekalų kavinė-viešbutis „Jerevan“. Už ją tikimasi gauti 1 050 000 Eur. Tiesa šeimininkė pripažįsta svarstanti kainą šiek tiek sumažinti.
Parduodama legendinė kavinė „Jerevan“
Parduodama legendinė kavinė „Jerevan“ / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Armėnai Kavinė

Panašu, kad armėniškų balandėlių „Dolma“, ant žarijų keptų daržovių, jautienos troškinio su daržovėmis „Čenaki“, liulikebabo, šašlyko „Chorovac“ ir originalių armėniškų koldūnų „Chinkali“ kvapo kuris laikas Druskininkuose neužuosime.

Čia veikianti kavinė „Jerevan“ užveria duris ir jau ieško potencialaus pirkėjo.

„Buvo svajonė turėti savo verslą, parodyti visiems armėnų maisto tradicijas. Laikėmės, kad turime būti išskirtiniai, todėl rodėme, kas mes esame per maisto kultūrą, per šilumą, bendravimą“, – apie šeimos puoselėtą verslą 15min pasakojo įmonės, valdžiusios šią kavinę, direktorė armėnė Siranuš Gasparian.

Ji apgailestavo, kad vasarą nesukaupus „lašinukų“ žiemai tenka atsisveikinti su taip mylėtu verslu.

„Nesurinkome tiek daug pinigų per visą vasarą, kad galėtumėme išlaikyti savo verslą žiemą. Todėl nusprendėm laikinai užsidaryti – šį verslą parduoti, o sukurti kažką kita. Tai – mūsų šeimos verslas, daug dirbome, per trejus pastaruosius metus sukaupėme nemažai atostogų, per žiemą bandysime jas ir išnaudoti“, – 15min atskleidė ji.

Už milijoną eurų parduodami du pastatai prie pagrindinio kelio. Vienas – 389 kv.m – viešbučio ir restorano pastatas, kurio pirmame aukšte veikė kavinė, antrame ir trečiame buvo įrengtas dešimties numerių viešbutis. Šalia didelė teritorija su pavėsinėmis, staliukais, vaikų žaidimų aikštele ir automobilių stovėjimo aikštele. Gyvenamasis namas – 244 kv. m ploto, dviejų aukštų su garažu. Šis namas taip pat galėtų būti paverstas viešbučiu.

Vaikai perimti verslo nenorėjo

Per poilsio laiką, pabuvojusi su šeima kitose šalyse, galbūt S.Gasparian parsiveš naujovių, idėjų, kurias galės realizuoti ir sukurti verslą iš naujo.

„Vaikai nenori perimti verslo. Tad norime pardavę verslą galbūt padėti jiems ką nors sukurti ir ką nors panašaus, ką jau darėm ne vienerius metus, sukurti sau. Dėl to ir toks sprendimas“, – apie pardavimo priežastis kalbėjo S.Gasparian.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Parduodama legendinė kavinė „Jerevan“
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Parduodama legendinė kavinė „Jerevan“

Ar gaila? Moteris pripažįsta, kad labai. Kalbėdama apie Lietuvą ji pripažįsta, kad mūsų šalis jai davė viską, apie ką galėjo svajoti, be to, čia buvo priimta šiltai, čia gimė jos vaikai.

„Gyvenu 30 metų Lietuvoje ir nemanau, kad visiškai išvažiuosiu. Manau, kad vasarą mažesnės apimties verslą organizuosiu Druskininkuose, o žiemą, kadangi man kaip pietietiško kraujo atstovei šalta, sunku, važiuosiu, kur šilčiau. Gal pavyks gyventi tarp dviejų šalių, bent jau taip norėčiau“, – atskleidė ji.

Tiesa, prieš sukuriant naujo verslo konceptą moteris sako norinti tiesiog kiek atsipūsti. Šiuo metu šeimą kankina sveikatos problemos, verslo pardavimo klausimas, o skaudžių išgyvenimų pridėjo ir karas Ukrainoje.

„Karo padėtis nelabai smagiai veikia mus. Kai šalia yra poligonas, dažnai šaudo baltarusių kariai, iš tikrųjų mums buvo neramu. Mano šalyje iki šiol vyksta karas, negeri prisiminimai, morališkai labai buvo sunku“, – pripažįsta S.Gasparian.

Tačiau ji žada – jos šeima grįš stipresnė ir tikrai sukurs ką nors naujo, tik galbūt kiek mažesnio, nei buvo kavinė-viešbutis „Jerevan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius