Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du bičiuliai Dubajuje sumanė verslo idėją ir perkėlė ją į Lietuvą

Iki pernai rudens Lietuvoje nebuvo nė vienos plaukų transplantacijos klinikos, todėl dažniausiai dėl tokių paslaugų šalies gyventojai vykdavo į Turkiją. Po šilta Dubajaus saule gurkšnojant alų ir diskutuojant dviem bičiuliams iš Lietuvos kilo mintis užpildyti šią nišą. Šiandien jų tikslas – persivilioti klientus, plaukų transplantacijos vykstančius į Turkiją.
Vytautas Dockus
Vytautas Dockus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Buvom suolo draugai, o dabar – verslo“, – šypsosi pirmosios plaukų transplantacijos klinikos „Hair clinic“ Lietuvoje direktorius Vytenis Škarnulis.

Verslo idėja kilo jam nuvykus į Dubajų aplankyti dabartinio kolegos Vytauto Dockaus.

Darbą Lietuvoje iškeitė į JAE

Baigęs medicinos studijas vilnietis V.Dockus norėjo mesti sau iššūkį ir išvykti dirbti į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) – šalį, kur kažkada atostogavo su šeima ir kuri jam patiko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Dockus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Dockus

Siekė įsidarbinti tarptautinėje farmacijos kompanijoje, todėl internetu pradėjo siuntinėti savo CV, tačiau nesėkmingai.

„Nė vienas darbdavys man neatrašė, todėl nusprendžiau, kad reikia nuvažiuoti ten ir bandyti save parduoti gyvai“, – 15min pasakojo V.Dockus.

Tiesa, tada jis turėjo darbą Lietuvoje.

„Savo darbdaviui atvirom kortom pasakiau, ką planuoju daryti – noriu išvažiuoti mėnesiui neapmokamų atostogų į JAE ir kad ten planuoju susirasti darbą. Tačiau gali būti, kad nepavyks, tada aš norėčiau grįžti ir toliau dirbti. Darbdavys pasaulietiškas žmogus, jis mane labai puikiai suprato“, – sakė pašnekovas.

Nors V.Dockus įsigijo lėktuvo bilietus į Dubajų ir atgal, tačiau pastarojo nepanaudojo. Vos per dvi savaites įsidarbino ten, kur ir norėjo.

„Dar būdamas Lietuvoje susidariau sąrašą darboviečių, kur norėčiau dirbti ir kurios man neatrašė. Nuvykęs į JAE nuo pat pirmos dienos važinėjau po tas darbovietes ir bandžiau patekti į personalo skyrių. Važinėjau daug. Daug nesėkmingai, bet galiausiai vienoje įmonėje pavyko įsidarbinti“, – pamena pašnekovas.

Verslo idėja gimė prie alaus bokalo

V.Dockus Dubajuje pragyveno ilgiau nei 2 metus. Lemtingas susitikimas ir prie alaus bokalo gimusi verslo idėja gyvenimą pasuko taip, kad šiandien jis jau Lietuvoje.

V.Škarnulis pasakojo, norėdamas gimtadienio proga nustebinti savo draugą, paslapčia savaitgaliui nuvyko pas V.Dockų į Dubajų.

„Sėdėdami viename iš paplūdimyje esančių barų gurkšnojome alų po šilta saule ir pradėjome šnekėti apie plaukų transplantaciją“, – pasakojo V.Škarnulis.

Kodėl tokia tema? Į Dubajų verslininkas skrido per Stambulą, o jo oro uoste pastebėjo daug vyrų, vaikščiojančių su raiščiais ant galvos. Jis tik vėliau sužinojo, kad jiems atlikta plaukų transplantacija.

Tuo tarpu Dubajuje gyvenusiam V.Dockui tokių klausimų nekilo. Mat plaukų transplantacijos klinikų Dubajuje yra apie 50.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hair clinic“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hair clinic“

Tačiau nė vienos tokios klinikos nebuvo Lietuvoje, todėl draugai pamatė nišą verslui.

„Visą gyvenimą svajojau turėti savo verslą, o turėti savo kliniką buvo didžiausia svajonė. Prieš išvažiuojant neturėjau tokios galimybės: nei investicijų, nei kažkokios tokios geros idėjos. Taip susiklostė, kad atsirado ir investicijų, ir idėja, todėl ir grįžau. Visiškai nesigailiu“, – neslepia V.Dockus.

Nori persivilioti klientus, vykstančius į Turkiją

Kaip pasakojo verslo partneriai, biurokratija nebuvo sunkiausia verslo kūrimo dalis. Ilgiausiai užtruko patalpų ieškojimas. Medicininės paskirties patalpų jie nerado, todėl teko į tokias pakeisti administracines.

„Tada prasidėjo ilgas patalpų paskirties keitimo procesas. Apie ką būtų galima parašyti atskirą straipsnį“, – juokavo V.Dockus.

Lietuvoje plaukų persodinimo specialistų niekas neruošia, todėl dar gyvendamas Dubajuje V.Dockus pradėjo ieškoti partnerių, kurie galėtų šio amato apmokyti tris Lietuvos gydytojus. Įmonei tai atsiėjo 20–30 tūkst. eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hair clinic“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Hair clinic“

Kaip pasakojo V.Dockus, kol tokios klinikos Lietuvoje nebuvo, atlikti plaukų transplantacijos šalies gyventojai dažniausiai vyko į Turkiją. Kartais į Gruziją, Latviją, Lenkiją.

Jo teigimu, Stambule yra apie 300 plaukų transplantacijos klinikų. Nemažai jų veikia nelegaliai, tačiau klientus pritraukia palyginti maža paslaugos kaina – nuo 1,5 tūkst. eurų iki 2 tūkst. eurų.

„Visų pirma, tai yra ne Europos Sąjungai (ES) priklausanti šalis. Ten nėra tokios griežtos reguliacijos, kokios turime laikytis mes, ES gydytojai. Ten yra ir labai gerų klinikų, bet jų teikiamų paslaugų kainos yra labiau vakarietiškos, didesnės. Daugumoje klinikų, kurios skelbiasi, kad daro pigiai ir taip toliau, plaukų transplantaciją atlieka net ne medicininis personalas“, – kalbėjo V.Dockus.

Daugumoje klinikų, kurios skelbiasi, kad daro pigiai ir taip toliau, plaukų transplantaciją atlieka net ne medicininis personalas, – kalbėjo V.Dockus.

Lietuvių įkurtoje klinikoje teikiamų paslaugų kaina prasideda nuo 2 tūkst. eurų.

„Mes dabar esame tikrai pasidarę labai geras kainas tam, kad susirinktume savo pacientų bazę ir kad šiek tiek atsiviliotume juos nuo tos Turkijos, kur jie buvo įpratę skristi“, – neslėpė V.Dockus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Dockus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Dockus

Pasak pašnekovų, vienas iš užsibrėžtų tikslų ateityje – užsiimti medicininiu turizmu.

„Čia matome irgi didelę nišą. Jeigu visa Europa gali nuskristi į Turkiją, tai, aš manau, tikrai gali ir į Lietuvą“, – sakė V.Škarnulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius