Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duris atvėrę grožio salonai neatsigina klientų, patiria ribojimų, bet džiaugiasi galintys dirbti

Po kelių mėnesių pertraukos dirbti vėl pradėję grožio salonai neatsigina klientų – dalis jų užsakymų turi mėnesiui į priekį. Nepatogumų dėl karantino suvaržymų vis dar patiriantys grožio specialistai teigia, kad ribojimai mažina jų galimybes aptarnauti didesnį skaičių klientų, bet jie teigia besidžiaugiantys galimybe dirbti apskritai.
Grožio salonai iki karantino
Grožio salonai iki karantino / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Grožio salonų, kirpyklų paslaugos Lietuvoje antrąkart buvo uždraustos gruodžio viduryje, kai Vyriausybė sugriežtino dėl koronaviruso plitimo įvestą karantiną. Atsiverti jiems leista vasario viduryje, kai sergamumas sumažėjo.

Pasigražinti norėję žmonės salonus užplūdo akimirksniu.

„Pirmoji savaitė po atvėrimo tikrai buvo rekordinė klientų užklausų prasme. Tai šliuzą tikrai prarovė ir turėjome su tais srautais susitvarkyti“, – 15min sakė grožio salono „Spicy Beauty“ vadovė

Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė
Asmeninio archyvo nuotr./Eglė Saunorytė-Kinderienė

„Kadangi resursai ir galimybės dirbti vis tiek išlieka riboti, vertėmės per galvas“, – pridūrė verslininkė.

Ji tvirtino, kad užsakymų salonas turi iki kovo pabaigos.

Vaikų kirpyklos „Pas voveriuką“ vadovė Renata Bagavičienė 15min irgi teigė, kad užsakymų turi iki kovo 22 dienos.

„Dabar tikrai turime ypač daug klientų, nes po tokios pertraukos visiems apsikirpti prireikė vienu metu. Vaikai tikrai laukė kirpimosi ir džiaugiasi kaip naujai gimę“, – sakė ji.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Grožio salonai iki karantino
Arno Strumilos / 15min nuotr./Grožio salonai iki karantino

Grožio salono „SelfStation“ savininkė Jurgita Malakauskaitė sakė, kad pirmasis užsakymų bumas pas ją taip pat jau praėjo. Viena dirbanti moteris teigė užsakymų turinti iki balandžio pabaigos, tačiau tai – įprasta.

„Pas mane tvarkosi viskas po truputį, sumaišties didelės nėra, nes klientai yra gana tolerantiški“, – 15min sakė grožio specialistė.

Lankėsi NVSC

Nepaisant leidimo dirbti, galiojantis karantinas kitais būdais riboja grožio salonų veiklą.

Savo klientei šiandien net pasakiau, kad dirbsiu su skafandru, jeigu tik reikės.

Pavyzdžiui, darbo tempus mažina būtinybė vienam klientui užtikrinti 20 kvadratinių metrų ploto, o noras aptarnauti daugelį norinčiųjų dalį specialistų verčia dirbti iki išnaktų.

Salonuose taip pat negalima dubliuoti klientų. „Spicy Beauty“ vadovė E.Sauronytė-Kinderienė teigė, kad dėl to negalima, pavyzdžiui, vienam specialistui vienu metu aptarnauti atvykusios šeimos, kai vyras apkerpamas tol, kol moteriai dažomi plaukai.

Be to, asistentų buvo priversti atsisakyti dalis juos paprastai samdančių aukšto lygio meistrų. Siekiant vengti kontaktų ir lietimosi prie paviršių, kirpykloje „Pas voveriuką“ laikinai neliko žaislų.

„Stengiamės, kad būtų saugiau visiems – ir mums, ir mūsų klientukams“, – teigė R.Bagavičienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Grožio salonų darbas karantino metu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Grožio salonų darbas karantino metu

Nežinomybė, kiek tęsis pandemija, taip pat skatina grožio salonus svarstyti apie investicijas į brangesnius higienos įtaisus, pavyzdžiui, dezinfekavimo įrenginius, sakė kalbintos vadovės.

E.Sauronytė-Kinderienė tvirtino šią savaitę sulaukusi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų vizito.

„Tikrai buvo to streso. Mes Lietuvoje dar psichologiškai neperprantam tų patikrinimų. Atrodo, kad jeigu jau tikrina, tai kažką tikrai blogai padarėme“, – kalbėjo „Spicy Beauty“ vadovė.

Pasak jos, NVSC darbuotojai elgėsi maloniai ir darbą sutrikdė tik minimaliai, patikrinę patalpų kvadratūrą, apsaugos priemonių dėvėjimą ir naudojimą.

Vienintelis dalykas, ko meldžiame ir prašome, tai kad tiesiog leistų dirbti.

„Vis dėlto kartais kyla tokių klausimų, kodėl galime priimti tik vieną klientą, o inspektoriai gali užeiti ir tikrinti po kelis? Be abejo, jokių ginčų nekėlėme, apie savo teises nekalbėjome, nes tiesiog norime dirbti“, – kalbėjo E.Sauronytė-Kinderienė.

„Vienintelis dalykas, ko meldžiame ir prašome, tai kad tiesiog leistų dirbti. Savo klientei šiandien net pasakiau, kad dirbsiu su skafandru, jeigu tik reikės“, – juokėsi ji.

Tuo tarpu „SelfStation“ savininkė tvirtino, kad jos darbas pernelyg nepasikeitė net ir esant veiklos apribojimams.

„Patalpa pas mane didelė, visada dirbau viena, tai niekada nebuvo grūsties. Visada laikiausi požiūrio, kad to būti negali“, – sakė J.Malakauskaitė.

Antano Minkevičiaus nuotr./Jurgita Malakauskaitė
Antano Minkevičiaus nuotr./Jurgita Malakauskaitė

Kirpyklas ir grožio salonus prieš dvi savaites leista atidaryti Lietuvoje sumažėjus sergamumui COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius