-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Duris atvers „Studijų regata 2024“ – aktualu siekiantiems karjeros ir naujų galimybių Klaipėdoje

Studijų mugė „Studijų regata 2024“ yra viena iš trijų pagrindinių studijų mugių ir vienintelis tokio pobūdžio renginys Vakarų Lietuvoje. Kuo šis renginys toks svarbus miestui ir verslui?
Studentai
Studentai / 123RF.com nuotr.

Apie tai kalbamės ir su Klaipėda ID rinkodaros projektų vadove Vaida Balbieriūte, kuri dalinasi, kad Klaipėdos miesto savivaldybė renginį „Studijų regata 2024“ organizuoja devintus metus ir jame dalyvaus visos pagrindinės aukštosios bei profesinės mokyklos.

„Šis renginys itin svarbus Klaipėdos miestui, nes yra viena pagrindinių iniciatyvų, kurianti Klaipėdos, kaip studijų miesto, kuriame verta gyventi ir mokytis, įvaizdį, bei galimybė Klaipėdos aukštosioms mokykloms parodyti savo studijų programų kokybės lygį ir išskirtinumą. Kaip rodo Klaipėda ID atlikta žmogiškųjų išteklių analizė, tarp Lietuvos didmiesčių Klaipėdos miesto abiturientai yra mažiausiai linkę likti studijuoti gimtajame mieste, o iš kitų didmiesčių pritraukiame tik nedidelę dalį studentų. Todėl visi aukštųjų ir profesinių mokyklų bei miesto veiksmai skatinantys abiturientų požiūrio pasikeitimą yra labai reikalingi ir sveikinti“, – teigia rinkodaros projektų vadovė.

Puiki proga moksleiviams „pasimatuoti studijų rūbą“

„Studijų regatos 2024“ renginio vaidmuo yra palengvinti keitimąsi informacija tarp švietimo įstaigų ir studentų, skatinant tinklų kūrimo galimybes ir prisidedant prie itin svarbaus kiekvieno moksleivio gyvenime akademinio ir karjeros kelio pasirinkimo.

„Moksleiviams tai yra puiki proga susipažinti su studijų galimybėmis Klaipėdoje, pakalbinti aukštųjų bei profesinių mokyklų atstovus ir jau dabar pradėti dėlioti ateities planus. Renginys taip pat gali padėti būsimiems studentams geriau suprasti savo karjeros ir darbo galimybes mieste, susipažinti su pačiu gyvenimu Klaipėdoje – apgyvendinimo galimybėmis, vietos kultūra ir laisvalaikiu“, – tikina V.Balbieriūtė.

Kuo renginys bus išskirtinis šiais metais? 2024-aisiais startuosiančioje studijų mugėje bus trys erdvės:

– pirmos erdvės scenoje bus skaitomi profesinių ir aukštųjų mokyklų pranešimai jaunimui aktualiomis temomis, taip pat vyks diskusijos bei profesinių ir aukštųjų mokyklų mugė.

– antroje erdvėje pedagogams organizuojamas kvalifikacijos kėlimo seminaras bei parengtos aukštųjų mokyklų paskaitos būsimiems studentams.

– trečioje erdvėje taip pat bus scena, kurioje bus skaitomi profesinių ir aukštųjų mokyklų pranešimai, vyks diskusijos, organizacijų mugė, kurioje jaunimas galės domėtis savanorystės galimybėmis.

„Pasidžiaugsime, kad kasmet prie studijų mugės prisijungia naujos aukštosios mokyklos – šiais metais prisijungė Šiaulių valstybinė kolegija ir Vilniaus dizaino kolegija“, – teigė studijų mugės „Studijų regata 2024“ organizatoriai.

Per artimiausius kelerius metus – tūkstančių darbuotojų trūkumas

Apie tai, kad ateityje susidursime su aukštos kvalifikacijos darbuotojų krize, kalbama vis daugiau. Kokie sprendimai galėtų pakeisti esamą situaciją?

VšĮ „Klaipėda ID“ užsakymu, 2022 m. lapkričio 28 d. – 2023 m. balandžio 5 d. buvo atliktos trijuose pagrindiniuose Klaipėdos miesto verslo sektoriuose (gamybos, logistikos ir pridėtinės vertės paslaugų) veikiančių įmonių apklausos bei parengta žmogiškųjų išteklių analizė.

Remiantis šiuo žmogiškuoju išteklių tyrimu, per ateinančius 2–3 metus vien Klaipėdos uosto įmonėms reikės nuo 2000 iki 3000 naujų darbuotojų.

„Naujas Jūros vėjų jėgainių projektas bei planuojamos kitos Valstybinio uosto, laisvosios ekonomikos zonos ir paties miesto investicijos Klaipėdos regione, sukurs nemažą naujų specialistų poreikį, todėl abiturientai pasirinkę studijas Klaipėdos mieste tikrai neapsiriks. Žvelgiant iš karjeros perspektyvos, Klaipėdoje yra didžiulis pridėtinės vertės paslaugų sektoriaus potencialas. Palyginti su Kaunu ar Vilniumi, Klaipėdoje yra mažesnė specialistų koncentracija, reiškianti ir geresnes įsidarbinimo galimybes.

Akcentuočiau ir tai, kad vidutinis atlyginimas jau šiandien didesnis nei kituose miesto sektoriuose ir yra konkurencingas palyginti su kitais Lietuvos didmiesčiais. Apibendrinant, pasirinkus studijas Klaipėdoje perspektyvų bus ne tik pabaigusiems studijas, bet dar ir studijų metu darbo“, – akcentuoja rinkodaros projektų vadovė V.Balbieriūtė, kviečianti sudalyvauti „Studijų regatoje 2024“ visus, ieškančius išskirtinių karjeros galimybių.

Renginys vyks vasario 9 d., 10.00–15.00 val.
Vieta: Švyturio arena, Klaipėda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius