Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvidešimt trims „Lidl“ parduotuvių vadovams – naujos „Audi“ mašinos

Už gerą darbą – po automobilį. Tokiu būdu iki šiol tarnybinių „ratų“ neturėjusius parduotuvių vadovus nusprendė pradžiuginti prekybos tinklas „Lidl Lietuva“. Bendrovė inicijavo originalų keletą mėnesių trukusį darbuotojų ugdymo projektą „Parduotuvės vadovų iššūkis“. Net 23-ims sėkmingai užduotis įveikusiems darbuotojams skirtos naujos tarnybinės „Audi“.
„Lidl“ parduotuvės vadovė Vita
„Lidl“ parduotuvės vadovė Vita / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Audi Lidl

Parduotuvių vadovai jomis galės naudotis tiek darbo, tiek asmeninėms reikmėms. Įmonė padengs automobilio priežiūros, remonto, draudimo ir degalų, įsigytų Lietuvos teritorijoje, išlaidas. Penktadienį „Lidl Lietuva“ logistikos centre Ramučiuose, Kauno rajone, vyko iškilmingas projekto dalyvių pagerbimo renginys. Vadovai pasidžiaugė, jog šie darbuotojai – tikri lyderiai, kultūros vėliavos nešėjai, priekinė linija, kuria didžiuojamasi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Lidl“ parduotuvės vadovė Arina
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Lidl“ parduotuvės vadovė Arina

„Tai puiki motyvacinė priemonė. Iki pat paskutinės minutės nežinojome, kada gausime žadėtus automobilius. Ir kokie jie bus. Tik vakar vadovė perspėjo, jog vykdami į renginį Kaune įsidėtume ir vairuotojų pažymėjimus. Netrukus naująją „Audi“ išbandysiu – parvyksiu dar šiandien į namus Vilniuje“, – džiaugėsi viena iš 23-jų geriausių „Lidl Lietuva“ parduotuvių vadovių, Vilniuje dirbanti Arina.

Įvertinimu džiaugėsi ir tauragiškė Vita, Tauragės „Lidl“ parduotuvės vadovė. Kadangi ji gyvena Klaipėdoje, tenka įveikti nemenkus atstumus.

Parduotuvių vadovai jomis galės naudotis tiek darbo, tiek asmeninėms reikmėms. Įmonė padengs automobilio priežiūros, remonto, draudimo ir degalų, įsigytų Lietuvos teritorijoje, išlaidas.

„Kaip tik planavau įsigyti naują mašiną. Dabar tam sutaupytus pinigus galėsiu išleisti kitur – buto remontui. Prieš tai gyvenau šešerius metus Airijoje, lankydavausi „Lidl“ parduotuvėje, vienu metu net galvojau joje įsidarbinti. Tačiau tuomet atėjo laikas grįžti į Tėvynę. Grįžusi du mėnesius pailsėjau ir kibau į darbo paieškas. Pirmojo pasiūlymo sulaukiau būtent iš „Lidl“, – džiaugėsi tauragiškė.

Naujutėlaitę „Audi“ nuo šiol vairuos ir Kauno Veiverių gatvėje veikiančios „Lidl“ vadovas Deividas. 35-iems darbuotojams vadovaujančiam vyrui į darbą iš namų Giraitėje kasdien tenka vykti apie 20 km.

„Mūsų šeima turi du automobilius. Pats taip pat vairuoju „Audi“, bet ši geresnė. Galėsime atsisakyti vienos asmeninės transporto priemonės. Susitaupys daugiau pinigų“, – teigė Deividas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Lidl“ parduotuvės vadovas Deividas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Lidl“ parduotuvės vadovas Deividas

Lyderystės mokymų parduotuvės vadovams programą sudarė keli etapai. Pirmiausia buvo nustatytos parduotuvių vadovų stipriosios ir tobulintinos savybės. Kiekvienam dalyviui sudarytas individualus ugdymo planas bei surengti seminarai, kurių tikslas – padėti įgyti trūkstamų kompetencijų iššūkiams įveikti. Galiausiai vadovai tobulinosi pagal iš anksto sudarytą tęstinę kvalifikacijos kėlimo programą.

„Džiaugėmės, jog mūsų parduotuvių vadovai šį projektą priėmė džiugiai – neišsigando vertinimo. Tikrai nekepame naujo blyno. „Lidl“ kitose šalyse taip pat vykdo tokį patį projektą ir jis sėkmingai gyvuoja nuo 2014 m. Nesu girdėjusi, kad kitos bendrovės turėtų kažką panašaus. Tai kartu ir ugdymas, ir inauguracija už pademonstruotus puikius rezultatus“, – tikino šio projekto vadovė Giedrė Rankauskaitė.

Šiuo renginiu tęstinis projektas nesibaigia: parduotuvės vadovai ir toliau dalyvaus įvairiuose kvalifikacijos kėlimo renginiuose. Įgytos žinios jiems padeda ugdyti savo komandas bei rūpintis, kad pirkėjai visada džiaugtųsi apsilankę „Lidl“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renginio akimirkos

Anot UAB „Lidl Lietuva“ generalinio direktoriaus Radostino Roussevo-Peine, dėl didžiulio veiklos tempo bei prekybos sektoriaus konkurencijos bendrovė privalo nuolat ieškoti nestandartinių sprendimų ir būdų, kaip būti geriausiems rinkoje.

„Savo pirkėjams siūlome geriausią prekių kainos ir kokybės santykį, o kokybė yra ypač susijusi su nepriekaištingu aptarnavimu. Dėl to nuolat rūpinamės savo parduotuvių darbuotojais – skatiname juos mokytis bei kelti kvalifikaciją, o už geranoriškas pastangas visada atlyginame. Dėmesys darbuotojams – investicija, kuri visada atsiperka su kaupu“, – aiškino R.Roussevas-Peine.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu valdo 30 prekybos vietų 15-oje miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje bei Utenoje.

2016 m. gruodį „Spinter“ atliktos apklausos duomenimis, 44 proc. respondentų mano, kad „Lidl“ atėjimas į Lietuvos rinką bei tolesnė plėtra – daugiausia naudos šalies vartotojams suteikęs metų įvykis. 2017 m. vasarį šveicarų organizacijos atliktame „ICERTIAS Best Buy Award“ nuomonių tyrime dalyvavę šalies vartotojai prekybos tinklą „Lidl“ pripažino geriausio kainos ir kokybės santykio pavyzdžiu. 2017 m. balandį Lietuvoje „Vilmorus“ atlikto tyrimo metu net 37,6 proc. apklaustųjų nurodė, kad pigiausiai apsipirkti galima būtent „Lidl“ prekybos tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius