Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviem odontologijos prekių bendrovėms – tūkstantinės baudos už konkurencijos teisės pažeidimus

Italijos bendrovė „Tecnoss Dental“ ir UAB „Implamedica“, susitarusios odontologijos klinikoms neparduoti implantacijai naudojamų regeneracijos produktų už mažesnes nei kainoraščiuose nustatytas kainas, ribojo konkurenciją, konstatavo Konkurencijos taryba. Už pažeidimą taryba joms skyrė atitinkamai 114 300 ir 61 200 eurų baudas.
Stomatologo pacientas
Stomatologo pacientas / Vida Press nuotr.

Konkurencijos taryba nustatė, kad „Implamedica“, prekiaujanti įvairiais odontologijos produktais, su produkcijos tiekėju „Tecnoss Dental“ pasirašė sutartį, pagal kurią „Implamedica“ savo klientams (odontologijos klinikoms ir jose dirbantiems gydytojams) negalėjo pigiau parduoti implantacijai naudojamų regeneracijos produktų.

„Tokiu susitarimu, galiojusiu 2011–2016 m., buvo apribota platintojo galimybė savarankiškai ir nepriklausomai nuo tiekėjo nustatyti prekių kainas, suteikti pirkėjams nuolaidas“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Europos Komisijos ir teismų praktika taip pat patvirtina, kad tiekėjo ir platintojo susitarimai, nustatantys prekių kainas vartotojams, riboja konkurenciją, mažina vartotojų gerovę.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo paskelbimo Konkurencijos tarybos interneto svetainėje dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius