-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dyzelgeito“ padarinius „Volkswagen“ finansuos atleisdama 30 tūkst. darbuotojų

Vokietijos automobilių gamintoja „Volkswagen“ pagal susitarimą su profsąjungomis panaikins dešimtis tūkstančių darbo vietų ir sutaupys milijardus JAV dolerių, kad galėtų atkurti pelningumą, likviduoti dyzelinio skandalo – vadinamojo dyzelgeito – padarinius ir finansuoti perėjimą prie elektromobilių ir autonominių automobilių gamybos, rašo informuotus šaltinius cituojantys tarptautiniai leidiniai.
Antros kartos „Volkswagen Tiguan“
Antros kartos „Volkswagen Tiguan“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vienas pirmųjų apie atleidimus parašė vokiečių verslo dienraštis „Handelsblatt“, kuris rašo apie 30 tūkst. žmonių, visame pasaulyje dirbančių prekės ženklui „Volkswagen“, atleidimą iki 2020 metų. Agentūros „Reuters“ šaltiniai teigia, kad 23 tūkst. šių darbuotojų yra Vokietijoje.

Tuo tarpu agentūros „Bloomberg“ šaltiniai sako, kad iš viso bus panaikinta 23 tūkst. darbo vietų.

Tuo tarpu agentūros „Bloomberg“ šaltiniai sako, kad iš viso bus panaikinta 23 tūkst. darbo vietų, o priverstinių atleidimų nebus iki 2025 metų.

Beveik visų leidinių nurodoma suma, kuri bus sutaupyta, yra daugmaž vienoda – 3,7–3,9 mlrd. JAV dolerių per metus.

Vėliau penktadienį „Volkswagen“ savo būstinėje Volfsburge surengs spaudos konferenciją, kurioje išsamiau papasakos apie šiuos planus.

Į dyzelinių automobilių taršos skandalą „Volkswagen“ įsivėlė praėjusių metų rugsėjį, kuomet JAV aplinkosaugos agentūra (EPA) nustatė, kad Vokietijos koncernas savo gaminamuose automobiliuose su dyzeliniais varikliais buvo įdiegęs kompiuterines proagramas, kurios, atliekant taršos bandymus, dirbtinai sumažindavo automobilių taršos rodiklius.

„Volkswagen“ duomenimis, taršos lygio rodiklius klastojanti programa buvo įdiegta 11 mln. automobilių dyzelinių visame pasaulyje. Bendros Vokietijos automobilių gamintojos išlaidos, susijusios su šiuo skandalu, jau viršijo 18,2 mlrd. Eur.

Spalį JAV teismas galutinai patvirtino rekordines 14,7 mlrd. JAV dolerių išmokas, kurias „Volkswagen“ dėl „dyzelgeito“ išmokės JAV vartotojams ir valdžiai.

Kompensacijos suma yra didžiausia iš išmokėtųjų automobilių gamintojų Jungtinių Valstijų istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius