Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas atšaukė nuotolinio darbo režimą „Twitter“ darbuotojams

Elonas Muskas kreipėsi elektroniniu paštu į „Twitter“ darbuotojus, kurių dauguma dirba nuotoliniu būdu, nurodydamas jiems nedelsiant grįžti į biurus ir dirbti juose bent 40 valandų per savaitę, kartu įspėdamas apie laukiančius „sunkius laikus“.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pora trečiadienio vakaro išsiųstų laiškų darbuotojams, su kuriais susipažino naujienų agentūra „The Associated Press“, apėmė pirmąją E.Musko žinią visos įmonėje darbuotojams, kurie liko po praėjusią savaitę įgyvendintų masinių atleidimų.

Daugelis darbuotojų naujienas apie „Twitter“ ateitį sužinojo iš milijardieriaus, „Tesla“ įkūrėjo viešų žinučių tviteryje.

„Atsiprašau, kad toks yra mano pirmasis elektroninis laiškas visai įmonei, bet jokiu būdu negaliu pakoreguoti žinutės“, – rašė E.Muskas, prieš apibūdindamas sudėtingą ekonominę aplinką tokioms įmonėms kaip „Twitter“, kurios beveik visiškai išsilaiko iš reklamos.

„Be didelių pajamų iš prenumeratos, yra didelė tikimybė, kad „Twitter“ neišgyvens artėjančio ekonomikos nuosmukio“, – teigė E.Muskas.

E.Musko laiškas išsiuntinėtas po tiesiogiai transliuoto pokalbio, kuriuo buvo bandoma nuraminti pagrindinius reklamos užsakovus.

Daugelis žinomų prekių ženklų pristabdė reklamą „Twitter“, norėdami pažiūrėti, kaip E.Musko pasiūlymai dėl turinio kontrolės neapykantos ir dezinformacijos atžvilgiu sušvelninimo paveiks platformos turinį.

E.Muskas darbuotojams sakė, kad „per pastarąsias dešimt dienų prioritetas“ buvo sukurti ir paleisti naują „Twitter“ prenumeratos paslaugą už 7,99 JAV dolerių per mėnesį, suteikiančią mėlynąją varnelę prenumeratoriams – anksčiau šia varnele buvo žymimos patikrinots paskyros.

Praėjusią savaitę buvo atleista maždaug pusė „Twitter“ darbuotojų iš 7,5 tūkstančio.

E.Muskas anksčiau išreiškė nepasitenkinimą „Twitter“ pandemijos metu taikyta nuotolinio darbo politika, kuri leido komandos lyderiams nuspręsti, ar darbuotojai turi pasirodyti biure.

Trečiadienį jis nurodė visiems darbuotojams ketvirtadienį grįžti į biurus.

Pasak jo, „nuotolinis darbas nebeleidžiamas“, o laukiantis kelias, kurį reikės nueiti įmonei, yra „sunkus ir reikės intensyvaus darbo, kad viskas pavyktų“.

Verslininkas pareiškė, kad, išimtys iš reikalavimo grįžti į biurus bus daromos tik jo paties nuožiūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius