Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas nesustoja: planuoja pastatyti savo miestą

Su milijardieriumi Elonu Musku susijusios įmonės Teksase įsigyja tūkstančius akrų žemės, tikintis įkurti miestą, kuriame galėtų gyventi ir dirbti verslininko darbuotojai.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šie subjektai, kaip rašo CNN, įsigijo mažiausiai 3500 akrų žemės netoli Ostino ir šiuo metu siekia įkurti miestą, pavadintą „Snailbrook“ – tai akivaizdi nuoroda į E.Musko tunelių tiesimo įmonės „Boring Company“ talismaną.

Ataskaitoje, kurią peržiūrėjo „The Wall Street Journal“, cituojami apygardos aktai ir kiti žemės įrašai, taip pat miesto ir apygardos elektroniniai laiškai, vidiniai įmonės pranešimai, valstybinių licencijų išdavimo įrašai ir pokalbiai su žemės savininkais bei miesto ir apygardos pareigūnais.

Metams bėgant technologijų bendrovės, siekdamos paskatinti darbuotojus dirbti ilgiau, pasiūlė jiems daugybę patogumų. Kurdamas savo įmonės miestelį E.Muskas galėtų dar labiau įtvirtinti šį požiūrį.

123RF.com nuotr./Ostinas (Teksasas, JAV)
123RF.com nuotr./Ostinas (Teksasas, JAV)

Kaip rašo CNN, E.Muskas nori, kad jo bendrovių „Boring Co.“, „Tesla“ ir „SpaceX“, kurios visos turi dideles gamyklas netoli Ostino, darbuotojai galėtų gyventi naujuose namuose, kurių nuomos kaina būtų mažesnė už rinkos kainą.

Planuojama pastatyti daugiau kaip 100 namų, taip pat baseiną ir lauko sporto aikštelę.

Įregistravus miestą, E. Muskas, kuris, kaip žinoma, konfliktuoja su valstijos ir federalinėmis reguliavimo institucijomis, galėtų turėti daugiau įtakos.

2020 m., kaip rašo CNN, E.Muskas paskelbė, kad perkels „Tesla“ būstinę ir savo asmeninę gyvenamąją vietą iš Kalifornijos į Teksasą ir pareiškė, kad yra nusivylęs Kalifornijoje nustatytais koronaviruso apribojimais.

Scanpix nuotr. /Elonas Muskas
Scanpix nuotr. /Elonas Muskas

Praėjusiais metais „Tesla“ atidarė naują „Gigafactory“ gamyklą Ostine. E.Musko bendrovės „SpaceX“ ir „Boring Co.“ taip pat turi gamyklų Teksase, o „Boring Co.“, kaip pranešama, vedė derybas su Ostinu dėl galimybės statyti tunelius mieste.

E.Muskas nebūtų pirmasis milijardierius, siekiantis tapti miesto valdovu. Kai kurie turtuoliai kuria visiškai naujas bendruomenes pagal savo asmeninę filosofiją. Kiti žaidžia su nekilnojamuoju turtu, o kai kurie tiesiog daro didžiulę įtaką miestams, kuriuose įsikūrusios jų įmonės.

Kaip rašo „The Sydney Morning Herald“, „Victoria's Secret“ valdantis Lesas Wexneris Naująjį Albanį iš mažytės bendruomenės pavertė vienu populiariausių miestų Indianos valstijoje.

L.Wexneris į Naująjį Albanį atsikraustė devintojo dešimtmečio pabaigoje, kai važinėjo po apylinkes ieškodamas vietos, kur galėtų pasistatyti savo užmiesčio namą. Tuo metu tai buvo tiesiog „bendruomenė su paprastu reljefu“, 2019 m. jis sakė agentūrai „Bloomberg“.

Iš pradžių jis nusipirko 30 akrų, o galiausiai įsigijo 10 000 akrų – visą miestelį ir dar daugiau. Jis subūrė architektų ir kraštovaizdžio dizainerių komandą ir šeštadienio rytus praleisdavo kurdamas savo miesto viziją.

Šiandien Naujajame Albanyje gyvena beveik 11 tūkst. gyventojų, o vidutinės namų ūkio pajamos per metus viršija 200 tūkst. JAV dolerių – beveik tris kartus daugiau nei vidutiniškai JAV. Kiekvienas raudonų plytų Džordžijos stiliaus namas yra beveik identiškas kitam, o variniai gatvių žibintai yra rankų darbo.

L.Wexneris ten tebegyvena savo 5575 kvadratinių metrų ploto dvare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius