-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 17 /13:38

E.Muskas: „Twitter“ įsigijimas nebus vykdomas nesant aiškumo dėl netikrų paskyrų

Milijardierius Elonas Muskas antradienį pareiškė, kad jo planuojamas „Twitter“ įsigijimo sandoris nebus įgyvendinamas, jeigu jam nebus įrodyta, kad netikros yra mažiau nei 5 proc. platformoje esančių paskyrų.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / AP/„Scanpix“ ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vakar „Twitter“ generalinis direktorius viešai atsisakė pateikti <5% įrodymų“, – parašė tviteryje E.Muskas, šiame socialiniame tinkle turintis beveik 94 mln. sekėjų.

„Kol jis to nepadarys, šis sandoris negali judėti į priekį.“

JAV kosminių technologijų bendrovės „SpaceX“ ir elektromobilių gamybos bendrovės „Tesla“ vadovas šiuo metu puikuojasi žurnalo „Forbes“ sudaromo turtingiausių pasaulio gyventojų reitingo viršūnėje. Jo turtas, kurį daugiausia sudaro „Tesla“ akcijos, yra vertinamas maždaug 230 mlrd. JAV dolerių.

Prieštaringai vertinamas E.Muskas balandį nustebino daugelį investuotojų, pareiškęs apie norą įsigyti „Twitter“.

Tačiau praėjusios savaitės pabaigoje jis paskelbė laikinai stabdantis 44 mlrd. JAV dolerių vertės „Twitter“ įsigijimo sandorį, nes esą pirma nori sulaukti atsakymų į savo klausimus apie socialinės žiniasklaidos bendrovės pateiktus netikrų paskyrų arba „botų“ skaičiaus įverčius.

„Twitter“ generalinis direktorius Paragas Agrawalas yra sakęs, kad platforma blokuoja daugiau kaip 0,5 mln. matomai netikrų paskyrų per dieną ir tai paprastai padaroma dar prieš tai, kai tokias paskyras galima matyti platformoje.

Be to, anot jo, kas savaitę blokuojami dar milijonai paskyrų, kurios tikrinamos siekiant įsitikinti, kad jas valdo žmonės, o ne programinė įranga, ir kurių patikrų rezultatai yra nepatenkinami.

P.Agrawalas pažymėjo, jog vidaus priemonės rodo, kad prie šlamšto paskyrų galima priskirti mažiau nei 5 proc. bet kurią dieną aktyvių paskyrų, tačiau pripažino, kad ne bendrovės viduje tokios analizės negalima atlikti, nes būtina išsaugoti naudotojų duomenų privatumą.

„Tai kaip reklamos užsakovai žino, ką jie gauna už savo pinigus?“ – parašė E.Muskas tviteryje, pabrėžęs, jog reikia įrodyti, kad „Twitter“ naudotojai yra tikri žmonės.

„Tai yra nepaprastai svarbu „Twitter“ finansinei gerovei“, – pažymėjo jis.

Tuo tarpu P.Agrawalas tvirtino, kad E.Muskui buvo išsamiai paaiškinta, kaip apskaičiuojama, kiek paskyrų yra netikros.

„Panašu, kad šlamšto ir „botų“ klausimas vis aštrėja, ir aišku, kad „Twitter“ sandorio perspektyvos tampa neaiškios“, – pareiškė finansinių paslaugų ir investicijų bendrovės „Wedbush Securities“ analitikas Danielis Ivesas.

„Botų“ klausimas ... mums labiau panašus į paaiškinimą „šuo suėdė namų darbus“ siekiant atsisakyti „Twitter“ sandorio arba išsiderėti mažesnę kainą“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius