Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

E.Musko valdomas „Twitter“ sulaukė palaikymo: Talibanas lieka ištikimas platformai

Su JAV technologijų milžine „Meta“ ir jos išpopuliarėjusiu produktu „Threads“ konkuruojantis „Twitter“ sulaukė užtarėjų – platformos „žodžio laisvė“ sužavėjo vieną Talibano lyderių.
Elonas Muskas
„Twitter“ / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Pirmadienį, kai paaiškėjo, kad naujoji „Meta“ platforma, panaši į „Twitter“, per mažiau nei savaitę sulaukė daugiau nei 100 mln. naudotojų, vienas Talibano kontroliuojamo Afganistano pareigūnų Anasas Haqqani tviteryje išreiškė savo palaikymą, praneša portalas „SkyNews“.

„Twitter“ turi du svarbius privalumus, palyginti su kitomis socialinės žiniasklaidos platformomis. Pirmoji privilegija – žodžio laisvė. Antroji privilegija – viešas „Twitter“ pobūdis ir patikimumas. Twitter neturi netolerantiškos politikos kaip Meta. Kitos platformos negali jos pakeisti“, – savo žinutėje rašė jis.

A.Haqqani priklauso griežtosios linijos islamistų grupuotei, užgrobusiai valdžią Afganistane 2021 m. vasarą. Naujoji valdžia netruko imtis veiksmų – šalies moterims uždrausta lankytis viešosiose erdvėse, pramogų parkuose, viešosiose pirtyse, sporto salėse ir sporto klubuose.

Talibano atstovai jau seniai reiškėsi „Twitter“, dar prieš Elonui Muskui įsigyjant bendrovę praėjusių metų spalį.

Kaip jau skelbta, „Threads“ populiarumas ir panašumas į „Twitter“ papiktino E. Muską, kuris nuo tada, kai „Threads“ pradėjo veikti, keliose tviterio žinutėse aiškiai išreiškė savo panieką Markui Zuckerbergui ir net pagrasino paduoti į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius