Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Muskui prisišnekėjus tviteryje, „Tesla“ akcijos traukia žemyn

Elektromobilių gamintojo „Tesla“ akcijos pirmadienį patraukė žemyn, įmonės vadovui Elonui Muskui susilaukus kritikos už skandalingus komentarus tviteryje, kuriuos jis išsakė apie vieną iš Tailando urve įstrigusios futbolo komandos gelbėtojų. „Telsa“ akcijos krito 3,5 proc., iki 307,82 JAV dolerių pasirodžius naujienoms, kad E.Musko gali laukti ieškinys už šmeižtą.
Elonas Muskas, „Tesla Motors“ vadovas, savo vyšninį „Tesla Roadster“ paleis į kosmosą
Elonas Muskas, „Tesla Motors“ vadovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

E.Muskas užsipuolė britų narą Verną Unsworthą, kuris per interviu CNN televizijai „Tesla“ vadovo bandymus pagelbėti išlaisvinant užstrigusius berniukus pavadino „rinkodaros triuku“.

Reaguodamas į tai, E.Muskas sekmadienį tviteryje pavadino V.Unsworthą „pedofilu“, savo pareiškimo niekaip nemotyvuodamas ir nepaaiškindamas. Vėliau E.Muskas žinutę ištrynė, bet V.Unsworthas užsiminė apie galimybę kreiptis į teismą.

Dalį metų Tailande gyvenantis V.Unsworthas dalyvavo 18 dienų trukmės berniukų ir jų futbolo trenerio gelbėjimo operacijoje, kuri baigėsi liepos 10 dieną išlaisvinus visus urve užstrigusius vaikinus.

E.Muskas misijoje panaudoti pasiūlė vieną iš „Tesla“ miniatiūrinių povandeninių aparatų, bet V.Unswortas interviu teigė, kad šis prietaisas gelbėjimo operacijoje būtų buvęs niekam nereikalingas, o verslininkas tokį pasiūlymą esą pateikė tik rinkodaros sumetimais.

Tai yra jau ne pirmas kartas, kai E.Muskas Volstritą glumina savo neprognozuojamu ir keistoku elgesiu.

Tačiau tuo pat metu Volstrite garsusis verslininkas turi ir daugybę gerbėjų, kurie tiki jo planu pakeisti automobilių sektorių. „Tesla“ rinkos vertė jau pralenkė automobilių sektoriaus milžino „Ford“ rinkos vertę bei tik nežymiai atsilieka nuo „General Motors“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius