-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eglės“ sanatorija atleidžia pusę darbuotojų

Šiemet dėl pandemijos smarkiai sumažėjus klientų srautams, „Eglės“ sanatorija Druskininkuose ir Birštone atleidžia apie pusę savo darbuotojų.
„Eglės sanatorija“
„Eglės sanatorija“ / „Eglės sanatorijos“ nuotr.

Bendrovė pranešė ketinanti atleisti 266 darbuotojus Druskininkuose ir 90 Birštone. „Sodros“ duomenimis, Druskininkų „Eglės“ sanatorijoje šiuo metu dirba 616, „Birštono šaltinyje“, kurį valdo „Eglės“ sanatorija – 177 darbuotojai.

„Esame priversti žengti šį labai sunkų žingsnį, siekdami išsaugoti likusias darbo vietas. Tikėjomės, kad situacija gerės, tačiau taip nenutiko“, – pranešime sakė „Eglės“ sanatorijos vadovas Artūras Salda.

Anot jo, „Eglės“ sanatorija pastarąjį pusmetį darbuotojas laikė prastovose ir tikėjosi, jog pandemija baigsis, tačiau prasidėjus antrajai koronaviruso bangai, naujų rezervacijų skaičius sumažėjo 90 proc.

Bendrovė daugiausia atleis aptarnavimo srityje dirbančius darbuotojus, kurių darbo krūvis tiesiogiai priklauso nuo klientų srautų: švaros, maitinimo, klientų registracijos padalinių darbuotojai, pagalbinis medicinos personalas.

Atleidimų procesas bus vykdomas keliais etapais, o paskutinė dalis darbuotojų įmonę paliks tik kovą. Jei situacija pasikeistų, „Eglės“ sanatorija sako, kad atleidimo procesą būtų galima stabdyti arba mažinti atleidžiamų darbuotojų skaičių.

Darbuotojai įspėjimų dėl atleidimų sulauks po to, kai bus sudarytas atleidžiamų darbuotojų sąrašas. „Eglės“ sanatorijos rinkodaros ir komunikacijos vadovė Aistė Povilauskaitė BNS informavo, kad pirmadienį apie ketinimus atleisti darbuotojus informuota ir Užimtumo tarnyba.

„Eglės“ sanatorija praėjusiais metais gavo 28,674 mln. eurų konsoliduotų pajamų ir uždirbo 4,29 mln. eurų grynojo pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius