Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

EK gali jau antradienį „Google“ skirti rekordinę baudą

Europos Komisija gali jau antradienį JAV technologijų milžinei skirti rekordinę baudą, teigia gerai informuoti šaltiniai.
Google
Google / 123rf.com nuotr.

Jų teigimu, Europos Sąjungos vykdomoji institucija „Google“ skirs baudą, kuri bus didesnė už 2009 metais JAV lustų gamybos bendrovei „Intel“ skirtą 1,06 mlrd. eurų. Be to, EK pareikalaus, kad „Google“ koreguotų savo verslo praktiką atsižvelgdama į Briuselio nuogąstavimus.

Šaltinių teigimu, Komisijos sprendimo laukiama antradienį arba trečiadienį.

Teigiama, kad bauda gali siekti 1,1-2 mlrd. eurų. Nors tokia bauda būtų rekordinė ES istorijoje, ji nesiektų maksimalios įmanomos baudos ribos – 10 proc. nuo įmonės metinės apyvartos. Pernai „Google“ apyvartą siekė 8 mlrd. eurų.

Šis „Google“ veiklos tyrimą Komisija pradėjo dar 2010 metais, o 2015 metais ji nusprendė įmonei pareikšti oficialius kaltinimus. Komisija tuomet „Google“ nusiuntė prieštaravimo pareiškimą, kuriame pažymėjo, kad įmonė piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi Europos ekonominės erdvės (EEE) bendrosios internetinės paieškos paslaugų rinkose, nes savo bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose sistemingai teikia pirmenybę savo pačios kainų palyginimo priemonei.

Tyrimas buvo pradėtas gavus „Microsoft“ ir „Trip“ skundus.

Tai yra viena iš trijų bylų, susijusių su „Google“, kurias nagrinėja Europos Komisija.

„Mes tęsiame konstruktyvų bendradarbiavimą su Europos Komisija ir esame tvirtai įsitikinę, kad mūsų inovacijos internetinės prekybos srityje yra naudingos pirkėjams, mažmenininkams ir konkurencijai“, – sakė “Google“ atstovas Markas Jansenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius