Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

EK skyrė „Google“ rekordinę 2,42 mlrd. eurų baudą

Europos Komisija antradienį JAV technologijų milžinei skyrė rekordinę 2,42 mlrd. eurų baudą už konkurencijos pažeidimus. „Google“ su bauda nesutinka.
„Google“
„Google“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Europos Komisija skyrė 2,42 mlrd. eurų baudą už ES konkurencijos taisyklių pažeidimus“, – teigiama Komisijos pranešime, kuriame nurodoma, kad Silicio slėnio milžinė piktnaudžiavo savo dominuojančia padėtimi ir teikė neteisėtą pirmenybę „Google Shopping“ priemonei.

„Google“ veiklos tyrimą Komisija pradėjo dar 2010 metais, o 2015 metais ji nusprendė įmonei pareikšti oficialius kaltinimus. Komisija tuomet „Google“ nusiuntė prieštaravimo pareiškimą, kuriame pažymėjo, kad įmonė piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi Europos ekonominės erdvės (EEE) bendrosios internetinės paieškos paslaugų rinkose, nes savo bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose sistemingai teikia pirmenybę savo pačios kainų palyginimo priemonei.

Tyrimas buvo pradėtas gavus „Microsoft“ ir „Trip“ skundus.

Jungtinių Valstijų technologijų milžinė „Google“ „pagarbiai nesutinka“ su Europos Komisijos sprendimu skirti jai rekordinę baudą ir svarsto sprendimą skųsti.

„Mes pagarbiai nesutinkame su šiandien paskelbtomis išvadomis. Mes įvertinsime Europos Komisijos sprendimą, nes svarstome galimybę skųsti ir ketiname toliau argumentuoti savo poziciją“, – sakė „Google“ vyresnysis viceprezidentas ir pagrindinis teisininkas Kentas Walkeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius