Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ekobazė“ padidino pelną penktadaliu – iki 1,2 mln. EUR

Atliekų tvarkymo bendrovė „Ekobazė“ per praėjusius metus uždirbo 1,2 mln. eurų grynojo pelno. Lyginant su 2019 metais, grynasis pelnas pernai išaugo penktadaliu (20,7 proc.). Pelnas augo nepaisant mažėjusių pajamų – UAB „Ekobazė“ pardavimo pajamos sudarė 15,5 mln. eurų, o tai yra 6,4 proc. mažiau, lyginant su 2019 metais. Per metus įmonės investicijos į veiklos gerinimą siekė 3,6 mln. eurų.
Padangų perdirbimas „Ekobazėje“
Padangų perdirbimas „Ekobazėje“ / „Ekobazė“ nuotr.

2020 metais „Ekobazė“ sutvarkė ir perdirbo virš 160 tūkst. tonų atliekų – 10 proc. daugiau, nei 2019 m. Didėjo ir įmonės perdirbamų ir paruoštų pakartotinai panaudoti žaliavų kiekis, bene labiausiai pasikeitė surenkamų ir perdirbamų padangų kiekiai – jie padidėjo 20 proc. iki 15 tūkst. tonų 2020-aisiais.

„Pirmus penkis praėjusių metų mėnesius gerokai sumažėjo bendra mūsų apyvarta, nes rinkoje smarkiai buvo kritusi antrinių žaliavų kaina. Gerų rezultatų pasiekėme peržiūrėję išlaidas, patobulinę verslo valdymo sistemas ir mažindami žaliavų paruošimo savikainą. Džiaugiuosi, kad, efektyvumo pasiekėme išlaikant tą patį darbuotojų skaičių ir jų užmokesčio fondą, mums pavyko greitai sureaguoti į pokyčius, prisitaikyti prie situacijos ir skiriant dėmesį efektyvumui gerokai padidinti bendrą pelningumą antrame pusmetyje, kai žaliavų kainos pradėjo didėti, o darbų apimtys - augti“, - sako UAB „Ekobazė“ komercijos direktorė Marina Curko – Notkuvienė.

Didėja įmonių sąmoningumas

Šiuo metu rinkoje pastebima tendencija, kad daugėja įmonių, vis daugiau dėmesio skiriančių tvariai atliekų tvarkymo veiklai. Tam įtaką daro besikeičiantis verslo požiūris į tvarumą, taip pat siekis efektyviau valdyti kaštus atliekų tvarkymui bei Europos Sąjungos reglamentavimas.

„Vis daugiau „Ekobazės“ klientų pradeda detaliau domėtis atliekų perdirbimu - prašo periodinių ataskaitų, domisi, kaip atliekos buvo sutvarkytos ar perdirbtos. Tai rodo, kad verslas tampa vis labiau atsakingas ir žiūri į atliekų tvarkymą ne tik kaip į išlaidų eilutę. Įmonių, kurios daug dėmesio skiria tvariai atliekų tvarkymo veiklai, konkurencingumas didėja, o tai verčia pasitempti ir konkurentus“, - sako UAB „Ekobazė“ Komercijos direktorė Marina Curko – Notkuvienė.

Brangstančios žaliavos skatina iš atliekų „ištraukti“ kuo daugiau perdirbamų medžiagų

Pasak M.Curko-Notkuvienės, „Ekobazė“ daugiausiai dėmesio skiria naujų atliekų tvarkymo sprendimų paieškai.

„Bendros pasaulinės tendencijos diktuoja poreikį surasti naujų būdų kuo daugiau atliekų panaudoti perdirbimui arba pakartotiniam naudojimui, vis daugiau dėmesio žiedinės ekonomikos principams skiriama ir Lietuvoje. Nuo pandemijos pradžios prie poreikio inovacijoms prisidėjo ir augantis žaliavų deficitas, kuris persiduoda ir į antrinių žaliavų, kurios naudojamos tolimesniam perdirbimui, rinką. Auga antrinių žaliavų, ypatingai plastiko ir popieriaus paklausa. Tai mums sudaro prielaidas ieškoti naujų būdų, kaip iš bendro atliekų srauto ištraukti kuo daugiau perdirbamų medžiagų“, - sako M.Curko-Notkuvienė.

Nauja veiklos sritis

Šiais metais daug dėmesio įmonė skirs naujai sričiai – atskiram tekstilės atliekų surinkimui ir perdirbimui. Įmonė toliau perdirbs panaudotas automobilių padangas, iš jų ruoš galutinius produktus ir plės jų prekybą. 2020 metais pradėti perdirbti automobilių stiklai, o šiuo metu taip pat testuojama plastiko atliekų perdirbimo įranga - šiais metais numatoma plėtoti šią veiklą.

„Praėjusiais metais surinkome ir perdirbome 15 tūkst. tonų senų padangų, iš jų pradėjome gaminti granules. Šiais metais tęsiame mokslinius tyrimus ir gilinsime savo žinias kartu su Kauno technologijos universitetu (KTU) - ieškosime sprendimų, kaip iš perdirbtų padangų komponentų pagaminti naujus produktus“, - sako M.Curko- Notkuvienė.

14 metų rinkoje veikianti UAB „Ekobazė“ yra viena didžiausių atliekų tvarkymo ir perdirbimo įmonių Lietuvoje, užsiimanti antrinių žaliavų, gamybinių, statybinių, didžiųjų atliekų tvarkymu, pavojingų atliekų surinkimu, perdirbimu. Įmonė taip pat turi sėkmingai veikiantį padalinį ir Latvijos rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius