Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Elektromarkt” skundžiasi: Kauno „Akropoliui“ už nuomą mokės dvigubai daugiau

Kauno Akropolį valdanti bendrovė „Deka Immobilien GmbH“, atstovaujanti nekilnojamojo turto fondui „WestInvest Gesellschaft fur Investmentfonds“, prekybos centro nuomininkus spiria į kampą, pranešime spaudai rašo „Elektromarkt“ atstovaujanti bendrovė „Mediashop“.
Atidaroma nauja „Elektromarkt“ parduotuvė
„Elektromarkt” skundžiasi: Kauno „Akropoliui“ už nuomą mokės dvigubai daugiau / „Elektromarkt“

Užsienio kapitalo fondas, veikiantis per atstovus Lietuvoje, prekių ženklą „Elektromarkt” atstovaujančiai bendrovei „Mediashop“ pateikė ultimatumą – mokėti dvigubai didesnę nei rinkos nuomos kainą arba per tris mėnesius atlaisvinti nuomojamas patalpas. 

Bendrovė „Mediashop“ 2900 kv. m Kauno Akropolio patalpas pernuomoja iš bendrovės „Valbis“, o pastaroji šias patalpas valdo pagal 2007 metais sudarytą patalpų nuomos sutartį, kuri galioja iki 2017 metų.

„Kauno Akropolis nepaiso prašymų nekeisti nuomos mokesčio dydžio ir nuo šių metų pradžios patalpų nuomos mokestį padidino beveik dvigubai. Tai net nepalyginamai daugiau nei mokame Vilniaus Akropolyje. O apyvarta Vilniuje – dvigubai didesnė“, – teigė parduotuvių tinklui „Elektromarkt” vadovaujantis „Mediashop“ direktorius Aleksandras Tumakovas.

„Mediashop“ rašo, kad ekonomiškai itin nuostolingos sąlygos siūlomos galimai dėl to, jog Kauno „Akropolis“ patalpas siekia išnuomoti kitam nuomininkui – drabužių tinklui „H&M”.

„Užsienio kapitalo fondas, veikiantis per atstovus Lietuvoje, elgiasi taip, kaip nedera sąžiningame versle: atsisako derėtis, bendrauja tik teismuose. Jie nepaiso civilizuotos verslo praktikos ir savo tikslą stengiasi pasiekti bet kokiomis priemonėmis“, – rašoma pranešime.

Šiuo metu Kauno apylinkės teisme nagrinėjamas ginčas tarp bendrovės „Valbis“ ir Kauno Akropolio valdytojų. 

Prekybos centras „Panorama“, norėdamas perkelti „Elektromarkt“ parduotuvę į kitą vietą dėl „H&M” atėjimo, esą civilizuotai ir sąžiningai susitarė dėl visų sąlygų, ir „Elektromarkt“ parduotuvė persikėlė į kitą vietą be jokių ginčų.

„Tokia pati verslo praktika buvo taikoma ir Vilniaus „Akropolyje“. Tik Kauno „Akropolio“ darbo metodai yra išskirtiniai, „buldozeriniai“. Tai ne pirmas kartas, kai Kauno „Akropolis“ su nuomininkais bendrauja remdamasis jėgos pozicijomis. 2011 metais „Armitana“, „Lėvuo“, „Danbalt International“ tinklams priklausančios parduotuvės dėl nuomos kainų politikos Kauno Akropolyje buvo paskelbusios streiką“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius