-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektroninių cigarečių gamintoja „Juul“ planuoja atleisti dalį darbuotojų

Elektroninių cigarečių gamintoja „Juul“ pranešė planuojanti pasitraukti iš Europos ir Azijos ir atleisti dar daugiau darbuotojų, trečiadienį pranešė „The Wall Street Journal“. Gamintoja jau yra sumažinusi darbo jėgą trečdaliu.
Elektroninės cigaretės kitąmet smarkiai kirs per kišenę
Elektroninė cigaretė / 123RF.com nuotr.

Pasak pranešimo, startuolis gali nutraukti veiklą 11 šalių, įskaitant Italiją, Vokietiją, Rusiją, Indoneziją ir Filipinus. Bendrovė taip pat pažymėjo, kad JAV, Kanados ir Didžiosios Britanijos rinkoms pirmąjį ketvirtį teko 90 proc. pardavimų.

Tikslaus planuojamų atleisti darbuotojų skaičiaus nepaskelbusi bendrovė iš karto neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti pranešimą.

Darbo jėgos sumažinimas leistų įmonei investuoti į naujų produktų kūrimą, teigiama „Juul“ generalinio direktoriaus Kevino Crosthwaite'o darbuotojams atsiųstame el. laiške.

„Nors šios investicijos neduos trumpalaikių pajamų, jos padės mums pelnyti pasitikėjimą ir sukurti tvarią įmonę“, – pažymėjo prieš metus įmonės valdymą perėmęs K.Crosthwaite'as.

Bendrovė pastaruoju metu buvo kaltinama neteisėtu produkcijos pardavinėjimu nepilnamečiams vartotojams ir mėginimais savo produkcija sudominti paauglius, o šie kaltinimai atvėrė kelią įvairiems ieškiniams.

Nuo tada „Juul“ iš esmės nustojo reklamuoti ar pardavinėti saldžių ar vaisių skonio produktus JAV ir pasitraukė iš kelių užsienio rinkų, tokių kaip Pietų Korėja, Austrija, Belgija, Portugalija ir Ispanija, nes pardavimai smuko.

Šiais metais bendrovė atleido beveik trečdalį iš 3 000 darbuotojų, o dabar ji turi apie 2 200 darbuotojų.

Be to, balandžio mėnesį Federalinė prekybos komisija nusprendė užblokuoti varžovės „Altria“, kuriai priklauso prekės ženklas „Marlboro“, investicijas į „Juul“.

2018 metais „Altria“ įsigijo 35 proc. „Juul“ akcijų paketą už 12,8 mlrd. JAV dolerių, startuolį įvertindama 38 mlrd. JAV dolerių. Šiuo metu „Altria“ vertina bendrovę 12 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius