Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„EME solution“ vadovauja buvęs Registrų centro darbuotojas M.Žaliukas

Elektroninio parašo sprendimų bendrovei „EME solution“, turinčių komercinių ryšių su Registrų centru, vadovauja buvęs Registrų centro darbuotojas Mindaugas Žaliukas. Jis pakeitė beveik devynerius metus centrui vadovavusį Darių Grigalių.
Registrų centras
Registrų centras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujas pareigas jis pradėjo eiti nuo sausio 2 dienos, rodo Registrų centro duomenys.

M.Žaliukas iki 2018-ųjų pabaigos vadovavo Registrų centro Sertifikatų centrui, jis buvo atsakingas už elektroninio parašo paslaugos plėtrą.

Registrų centras dėl naujų M.Žaliuko pareigų praėjusią savaitę kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). Centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus sako, jog būtent vadovaujant M.Žaliukui, Sertifikatų centras kūrė ir palaikė komercinius ryšius su „EME solution“.

„Matome situaciją, kai įmonės darbuotojas, vos baigęs darbą Registrų centre, jau kitą darbo dieną tampa bendrovės, kuri turi reikšmingų komercinių ryšių su Registrų centru, vadovu ir pradeda atstovauti tai bendrovei santykiuose su Registrų centru (...). Turint omenyje ir klausimų ne kartą kėlusias pačios bendrovės steigimo aplinkybes, norime, kad abejonių dėl šių santykių nekiltų“, – BNS teigė M. Samkus.

Anot jo, tokia situacija yra ypač dviprasmiška darbuotojo elgesio viešųjų ir privačių interesų derinimo, jautrios komercinės informacijos apsaugos prasme, todėl VTEK prašoma įvertinti buvusio darbuotojo elgesį.

„Šiandien atsakymo iš VTEK dar nesame sulaukę“, – teigė M. Samkus.

Registrų centro ir įmonės bendradarbiavimas tęsėsi nuo 2010 metų, 2011-2016 metais „EME solution“ yra gavusi maždaug 3,8 mln. vertės centro užsakymų, tarp jų – 1,452 mln. eurų vertės sutartis dėl kvalifikuoto e. parašo sertifikatų saugios laikmenos ir programinės įrangos licencijų naujinimo.

„EME solution“ įsteigta 2010 metų vasarį, tarp jos akcininkų tuomet buvo su dviem Registrų centro darbuotojais – M.Žaliuku ir dabartiniu Informacinių technologijų centro sistemų architektu Sauliumi Kvedaravičiumi – giminystės ryšiais susiję asmenys.

Šiuo metu po 50 proc. „EME solution“ akcijų priklauso D.Grigaliui ir „Intendance Investments Limited“, atstovaujamai Gintauto Bertašiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius