Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Emigrantų iš JAV įkurta bendrovė atidarė biurą Vilniuje: ieškos lietuvių ir svetur

Trečiadienį buvo atidarytas JAV įmonės „GP Transco“ biuras Vilniuj. Į Tėvynę grįžę keturi lietuviai valdo sukūrė įmonių grupę ir žada sukurti daug darbo vietų. 
Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo „GP Transco“ įmonės atidaryme
Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo „GP Transco“ įmonės atidaryme / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pranešime spaudai teigiama, kad „GP Transco“ JAV šiuo metu patenka į vidutinio dydžio krovinių pervežimo įmonių „Top 250“.

Į naujojo „GP Transco“ biuro atidarymą atvyko ir premjeras Saulius Skvernelis. „Džiaugiuosi, kad mūsų lietuviai už Atlanto įkūrė sėkmingą verslą, kuris užėmė stiprią ir reikšmingą poziciją nelengvoje logistikos rinkoje ir nepamiršę savo šaknų sugrįžo jį plėtoti į Lietuvą. Linkiu, kad „GP Transco“ plėtra, investicijos ir kuriamos naujos darbo vietos nebūtų paskutinis taškas. Tikiu, kad ši amerikietiška svajonė sėkmingai įsilies ir į Lietuvos rinką bei atneš novatorišką požiūrį į verslo ir darbo kultūrą“, – kalbėjo premjeras.

Lietuvoje „GP Transco“ iki šiol buvo žinoma „Islandijos grupė“ pavadinimu, tačiau įmonių grupei plečiantis, nuspręsta suteikti jai pagrindinio prekės ženklo „GP Transco“ pavadinimą. Grupėje yra logistikos, vilkikų lizingo, techninio aptarnavimo, faktoringo bei IT bendrovės.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo „GP Transco“ įmonės atidaryme
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo „GP Transco“ įmonės atidaryme

„Šiuo metu esame greičiausia JAV auganti transporto įmonė, vieni iš didžiausių vežėjų Čikagoje, 3 metus iš eilės esame publikuojami greičiausiai augančių įmonių sąraše. Visos „GP Transco“ grupės pajamos šiais metais turėtų siekti 100 milijonų dolerių, o darbuotojų kiekis perkopė 500 žmonių, iš kurių naujame biure Vilniuje darbą pradės apie 50 darbuotojų – tai yra daugiau nei pusė visos mūsų administracijos“, – pranešime spaudai cituojamas „GP Transco“ grupės generalinis direktorius Dominykas Zastarskis.

Jis sako, kad Lietuva įmonei patraukli ne tik dėl patriotinių jausmų – čia daug aukštos kvalifikacijos informacinių technologijų bei logistikos specialistų, patys sektoriai puikiai išvystyti. Planuojama ateinančiais metais nemažai investicijų sutelkti į biurą Lietuvoje.

Pirmasis „GP Transco“ biuras Lietuvoje buvo įkurtas dar 2013-ųjų pabaigoje – tuomet jame dirbo 4 specialistai. 2018-aisiais jų skaičius pasiekė pusšimtį, o artimiausiais metais numatoma kolektyvą dar plėsti.

Įmonė tikisi sugrąžinti iš Lietuvos išvykusius specialistus. Iš emigracijos grįžusių žmonių kolektyve netrūksta ir šiandien – „GP Transco“ pastaruoju metu pavyko persivilioti lietuvių talentus iš Anglijos bei Norvegijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius