Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERGO Baltijos šalyse dirba vis pelningiau

ERGO Baltijos šalyse nuolat auga pagal draudimo įmokų bei pelno apimtis ir didina užimamos rinkos dalį kai kuriuose segmentuose. Remiantis Tarptautiniais finansinės atskaitomybės standartais (IFRS), 2014 m. pirmąjį pusmetį ERGO pelnas siekė 2,5 mln. eurų ir buvo gerokai didesnis palyginti su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais (2013 m. I-II ketv. – 0,14 mln. eurų). ERGO per pusmetį pasirašė įmokų už 77,6 mln. eurų (2013 m. I-II ketv. – 76,6 mln. eurų), o užimama rinkos dalis sveikatos draudimo segmente išaugo nuo 19,1 proc. iki 19,7 proc.
Civilinės atsakomybės draudimas šiemet vairuotojams bus brangesnis
ERGO / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak dr. Kęstučio Bagdonavičiaus, ERGO draudimo bendrovių Baltijos šalyse valdybos pirmininko, visos ERGO bendrovės Baltijos šalyse pasiekė puikių rezultatų, atitinkančių ERGO pelningo augimo strategiją. „Išaugusiam pelnui įtakos turėjo teigiamas techninis veiklos rezultatas, kuris pasiektas dėl sumažėjusio nuostolingumo ne gyvybės draudimo srityje. Įmokų augimą lėmė gyvybės ir sveikatos draudimo veikla visose trijose šalyse. Gyvybės draudimo veiklos apimtys didėja per bankinio draudimo kanalus, o augimas sveikatos draudimo srityje atspindi gerėjančią ekonominę situaciją Baltijos šalyse. Vis daugiau privačių įmonių įsigyja ERGO sveikatos draudimą, nes tai puiki motyvacijos priemonė darbuotojams”, – teigė K.Bagdonavičius.   

Komentuodamas kiekvienos šalies rezultatus atskirai, K.Bagdonavičius pabrėžė, kad ERGO Estijoje pasiekė geriausių rezultatų sveikatos draudimo srityje augdama net 58 proc., o Latvija 22 proc. augo gyvybės draudimo srityje. ERGO Lietuvoje turėjo didžiausią įtaką pelnui visose trijose veiklos srityse: ne gyvybės, gyvybės ir sveikatos draudimo. 

ERGO užimama rinkos dalis Baltijos šalyse siekia 12,3 proc. Sveikatos draudimo segmente Baltijos šalyse ERGO rinkos dalis padidėjo nuo 19,1 iki 19,7 proc. ERGO gerokai pralenkė ne gyvybės draudimo rinką Latvijoje: per 6 mėnesius ERGO išaugo 15,1 proc., tuo tarpu Latvijos ne gyvybės draudimo rinka – 9,4 proc. ERGO rinką pralenkė ir Lietuvos sveikatos draudimo segmente: ERGO užimama rinkos dalis padidėjo nuo 15,8 iki 18,4 proc.

ERGO Baltijos šalyse prognozės rodo, kad Baltijos šalių ekonomika atsigauna ir kad šiais metais ne gyvybės, gyvybės ir sveikatos draudimo veiklos apimtys ir toliau augs. Vis dėlto verslo aplinka išlieka sudėtinga dėl žemų palūkanų normų, nes draudikai priversti dar didesnį dėmesį skirti draudimo rizikai, – sakė K.Bagdonavičius.

2014 m. I-II ketv. ERGO klientams Baltijos šalyse buvo apmokėta žalų už 37,7 mln. eurų. Antrame ketvirtyje vien trys didelės žalos siekė 2,4 mln. eurų. 

ERGO dukterinės bendrovės Baltijos šalyse – ERGO Baltarusijoje, ERGO Invest ir ERGO Funds, per pirmą pusmetį uždirbo 369 tūkst. eurųdydžio pelną. Baltarusijoje ERGO pasirašė įmokų už 2,4 mln. eurų.

Apžvelgdamas sėkmingus ERGO pusmečio veiklos rezultatus Baltijos šalyse ir priežastis, K.Bagdonavičius akcentavo susitelkimą į klientus. „Siekdami tapti dar labiau į klientus orientuota ir efektyviai dirbančia organizacija, įgyvendiname strategines iniciatyvas: kuriame ryšių su klientais valdymo sistemą, ypatingą dėmesį skiriame klientų poreikiams nustatyti, supaprastiname procesus, pavyzdžiui, diegiame elektroninę žalų reguliavimo sistemą, el. parašą, stipriname el. kanalus ir pan.“ – teigė K.Bagdonavičius.  

Kalbėdamas apie draudimo rinkos Baltijos šalyse tendencijas ir prognozes, K.Bagdonavičius atsargiai prognozuoja ženklų Baltijos šalių draudimo rinkos augimą: „ERGO Baltijos šalyse prognozės rodo, kad Baltijos šalių ekonomika atsigauna ir kad šiais metais ne gyvybės, gyvybės ir sveikatos draudimo veiklos apimtys ir toliau augs. Vis dėlto verslo aplinka išlieka sudėtinga dėl žemų palūkanų normų, nes draudikai priversti dar didesnį dėmesį skirti draudimo rizikai. Taip pat matome ribotą rinką, kurioje svarbiausia yra kaina, lemianti milžinišką konkurenciją. Situacija Rusijoje taip pat gali turėti pasekmių Baltijos šalims ir draudimo sektoriui.“

Pasak K.Bagdonavičiaus, reikšmingos įtakos draudimo sektoriui turės „Mokumas II“, nes konkurencija taps dar stipresnė. „Visi rinkos dalyviai privalės vadovautis naujais įmonių mokumo įvertinimo reikalavimais, kapitalo skaičiavimo bei rizikos įvertinimo metodais“, – teigė K.Bagdonavičius.

„Skaitmeninės technologijos yra būtent tai, ką verslas turėtų taikyti iniciatyviau. Skaitmeninės technologijos gali pakeisti arba pagerinti daugybę verslo modelių ir mes, draudikai, šiuo požiūriu jau seniai nustojome būti tik stebėtojai“, – tvirtino K.Bagdonavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius