Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ericsson“ pripažino galinti sulaukti naujų baudų iš JAV dėl korupcijos Irake fakto

Švedijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Ericsson“ ketvirtadienį pareiškė, kad greičiausiai privalės sumokėti naujų baudų JAV teisingumo departamentui dėl įtarimų, susijusių su kyšių davimu „Islamo valstybės“ (IS) grupuotei Irake.
„Ericsson“ pagrindinis biuras Stokholme, Švedijoje
„Ericsson“ pagrindinis biuras Stokholme, Švedijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ericsson Verslas

Bendrovės generalinis direktorius Borje Ekholmas vasarį vienam laikraščiui duotame interviu pripažino, kad kai kurie „Ericsson“ darbuotojai galėjo būti susiję su IS narių papirkimu už gabenimą keliais per grupuotės kontroliuojamas teritorijas Irake.

Bendrovė faktą pripažino prieš Tarptautiniam tiriamosios žurnalistikos konsorciumui (ICIJ) paskelbiant ataskaitą, kurioje sakoma, kad apie vidinį „Ericsson“ tyrimą, pradėtą 2019 metais, niekada nebuvo paskelbta viešai.

Vidinis tyrimas nustatė galimą korupciją 2011–2019 metų bendrovės veiklos operacijose Irake.

Ketvirtadienį pristatydamas bendrovės ketvirčio pelno ataskaitą B. Ekholmas teigė, kad „Ericsson“ yra „visiškai įsipareigojusi bendradarbiauti“ su JAV teisingumo departamentu.

„Šių klausimų sprendimas gali paskatinti JAV teisingumo departamentą imtis įvairių veiksmų, galinčių apimti papildomus piniginius mokėjimus, kurių dydžio šiuo metu negalima patikimai įvertinti“, – teigė jis.

Švedijos įmonės akcijos nuo vasario vidurio prarado beveik ketvirtadalį vertės.

„Ericsson“ 2019 metais jau sutiko sumokėti 1 mlrd. JAV dolerių baudų JAV institucijoms už tai, kad būtų užbaigtos korupcijos bylos dėl bendrovės veiksmų Džibutyje, Kinijoje, Vietname, Indonezijoje ir Kuveite.

B.Ekholmas pareiškime teigė, kad bendrovė „negali atskleisti visos informacijos“ apie įvykius Irake, tačiau kovą jis pareiškė, kad tai „labai rimtas reikalas, susijęs su gėdingu ir nepriimtinu elgesiu praeityje“.

Savo pelno ataskaitoje „Ericsson“ pranešė, kad jos grynasis pelnas sumažėjo 8 proc. iki 2,9 mlrd. Švedijos kronų (280 mln. eurų, 307 mln. JAV dolerių).

Bendrovė pirmadienį pranešė apie planus atidėti 900 mln. kronų finansinei žalai dėl veiklos Rusijoje sustabdymo Maskvai įsiveržus į Ukrainą padengti.

„Ericssons“ pirmojo ketvirčio pardavimai pranoko lūkesčius, tačiau 4,7 mlrd. kronų veiklos pelnas buvo mažesnis už „Bloomberg News“ apklaustų analitikų įvertį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius