Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB atsiribojo nuo skandalingo projekto Estijoje, dėl kurio atsistatydino vyriausybė

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) atsiribojo nuo skandalingo nekilnojamojo turto projekto Estijoje, dėl kurio atsistatydino premjeras Juri Ratas ir kartu jo ministrų kabinetas.
Juri Ratas
Juri Ratas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

ERPB išplatino pranešimą, kuriuo pažymi, jog neturi jokių sąsajų su projektu „Porto Franco“ – žadėtos paskolos jam nesuteikė, o jos sutarties galiojimo laikotarpis baigėsi praėjusiais metais.

2020-ųjų vasario 28-ąją ERPB ir komercinis bankas „Luminor“ pasirašė „Porto Franco“ finansavimo sutartį, kuria ERPB įsipareigojo suteikti 63 mln. eurų, o „Luminor“ – 39 mln. eurų paskolą.

Estijos ekonomikos ir komunikacijų ministerijos įkurtas fondas „KredEx“ pernai liepą aptarė 39,4 mln. eurų kredito suteikimą „Porto Franco“, o vyriausybė šiai paskolai pritarė.

Pasak Estijos vyriausiojo valstybės prokuroro Taavi Perno, įtariama, kad Hillaris Tederis ir valdančiosios Centro partijos generalinis sekretorius Mihhailas Korbas praėjusiais metais susitarė, kad H.Tederis prieš vietos valdžios rinkimus partijai paaukos iki milijono eurų mainais už „KredEx“ paskolą.

Estijos premjeras, Centro partijos lyderis J.Ratas anksti trečiadienį atsistatydino, teisėsaugai pareiškus įtarimus korupcija jo partijai ir keletui jos aukšto rango narių, siejamų su nekilnojamojo turto plėtros projektu Talino uosto rajone. Drauge su J.Ratas traukiasi visa vyriausybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius