Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB investuos į Baltarusijos „Belinvestbank“ privatizavimo tikslu

Baltarusijos vyriausybė pritarė Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) investavimui į valstybinį komercinį banką „Belinvestbank“ jo privatizavimo tikslu.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime nenurodoma, kokią „Belinvestbank“ akcijų dalį ERPB įsigis.

Pernai rugsėjį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pritarė 50 mln. eurų dydžio ERPB paskolai „Belinvestbank“ kapitalo stiprinimui, kuri buvo išmokėta metų pabaigoje. Tuomet skelbta, jog ERPB perims 25 proc. ir vieną „Belinvestbank“ akciją.

Šeštas pagal turto vertę Baltarusijoje „Belinvestbank“ yra universalus komercinis bankas, aptarnaujantis tiek juridinius, tiek ir fizinius asmenis. 97,5 proc. jo akcijų tiesiogiai valdo valstybė. Jo turtas praėjusių metų pabaigoje siekė 3,87 mlrd. rublių, o grynojo pelno pernai uždirbta 5,36 mln. rublių.

2015-ųjų gegužę Baltarusijos vyriausybė ir ERPB pasirašė susitarimą dėl „Belinvestbank“ privatizavimo, kuriuo jo kontrolinis akcijų paketas turi būti išvalstybintas iki 2020 metų. ERPB prisiėmė privatizavimo konsultanto pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius