-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES Bendrasis teismas atmetė „Ryanair“ ieškinius dėl paramos varžovėms sustabdymo

Europos Sąjungos Bendrasis Teismas trečiadienį atmetė Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ papildomus ieškinius dėl vyriausybių paramos konkuruojančioms oro linijų bendrovėms SAS ir „Finnair“ sustabdymo.
„Ryanair“
„Ryanair“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ryanair Parama

„Ryainar“ pateikė ieškinius vykdydama teisinę kampanija visoje Europoje, kurios tikslas yra sustabdyti valstybių pagalbą senosioms vežėjoms.

Teismo pranešime teigiama, kad didžiausios Suomijos vežėjos atveju vyriausybės suteiktos paskolų garantijos buvo „būtinos norint pašalinti rimtus Suomijos ekonomikos sutrikimus, atsižvelgiant į „Finnair“ svarbą šalies ekonomikai“.

Atskirame sprendime teismas teigė, kad valstybės pagalba, kurią Švedija ir Danija suteikė oro linijų bendrovei SAS, buvo teisėta, „atsižvelgiant į tai, kad SAS užima didžiausią rinkos dalį Danijoje ir Švedijoje“ ir neturi artimų varžovių.

„Ryanair“ aktyviai protestuoja prieš vyriausybių paramą nacionalinėms vežėjoms ir dažnai sulaukia Europos Komisijos paramos, kuri reikalauja, kad mainais įmonės mainais už valstybės pagalbą padarytų tam tikras nuolaidas, pavyzdžiui, atsisakytų populiarių kilimo ir leidimosi laikų judriuose oro uostuose.

Visgi kovojant su COVID-19 pandemijos sukelta krize, valstybės pagalbos taisyklės buvo gerokai sušvelnintos, o „Ryaniar“ jau pralaimėjo keturias bylas ES teismuose.

„Ryanair“ – didžiausia Europos oro linijų bendrovė pagal keleivių skaičių – ES teismuose siekia ir Vokietijos vyriausybės paramos vežėjai „Lufthansa“ panaikinimo, taip pat Ispanijos, Nyderlandų ir Portugalijos vyriausybių paramos atšaukimo.

„Ryanair“ apskaičiavo, kad nuo pandemijos pradžios Briuselio patvirtinta bendra valstybės pagalba oro linijoms siekia 30 mlrd. eurų, įskaitant 11 mlrd. eurų paramą „Lufthansa“, 10,6 mlrd. eurų paramą „Air France-KLM“, 3,5 mlrd. eurų paramą „Alitalia“ ir 1,3 mlrd. eurų paramą SAS.

Airijoje įsikūrusi, tačiau labai populiariai „Ryanair“ praėjusių metų gegužę gavo teisę iš Didžiosios Britanijos institucijų gauti gauti 600 mln. svarų (690 mln. eurų) skubią pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius