-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

ES „Google“ nubaus milžiniška 4,3 mlrd. eurų bauda, teigia šaltiniai

Europos Sąjunga (ES) pritaikys 4,3 mlrd. eurų baudą interneto milžinui „Google“ už piktnaudžiavimą dominuojančia rinkos padėtimi, naujienų agentūrą AFP informavo tyrimui artimas šaltinis.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie baudą trečiadienį per spaudos konferenciją oficialiai praneš Europos konkurencijos komisarė Margrethe Vestager.

ES taisyklėse numatoma, kad „Google“ gali būti nubausta bauda, kuri gali sudaryti iki 10 proc. patronuojančios įmonės „Alphabet“ metinės apyvartos, pernai siekusios 110,9 mlrd. JAV dolerių.

„Android“ byloje Europos Komisija (EK) kaltina „Google“, kad ši „Samsung“, „Huawei“ ir kitų išmaniųjų telefonų gamintojų reikalavo iš anksto į jų prietaisus diegti „Google“ paieškos variklį, „Google Chrome“ interneto naršyklę bei kaip numatytąjį nustatyti „Google Search“ paieškos variklį. Mainais už tai telefonų gamintojai gaudavo kai kurių „Google“ programėlių licencijas.

Dėl šios priežasties „Google Search“ ir „Chrome“ yra iš anksto įdiegti į didžiąją dalį ES parduodamų prietaisų, sako Komisija.

Skunde, kuris formaliai buvo pateiktas balandį, „Google“ taip pat yra kaltinama tuo, kad esą neleido gamintojams pardavinėti išmaniųjų telefonų su konkuruojančiomis operacinėmis sistemomis, kurios yra sukurtos pagal „Google“ kuriamos „Android“ operacinės sistemos atvirą kodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius