Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES nusprendė pradėti išsamų „Bayer“ ir „Monsanto“ sandorio tyrimą

Europos Komisija nusprendė nuodugniai ištirti siūlomą 66 mlrd. JAV dolerių (56 mlrd. eurų) vertės sandorį, pagal kurį Vokietijos „Bayer“ perimtų JAV sėklų ir pesticidų tiekėją „Monsanto“.
„Bayer“
„Bayer“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sėklos ir pesticidų produktai yra itin svarbūs ūkininkams, o galiausiai ir vartotojams“ – pareiškė už konkurenciją atsakinga Komisijos narė Margrethe Vestager. – Turime užtikrinti veiksmingą konkurenciją, kad ūkininkai galėtų naudotis novatoriškais produktais, geresne kokybe ir taip pat galėtų pirkti produktus konkurencingomis kainomis.“

2016 metų rugsėjį „Bayer“ pagaliau pavyko įtikinti „Monsanto“ vadovybę priimti pasiūlymą dėl perėmimo, kurio kainą Vokietijos įmonei teko kelis kartus padidinti. Įgyvendinus sandorį, būtų sukurta didžiausia pasaulyje integruota pesticidų ir sėklų įmonė.

Tačiau sandorį ėmė kritikuoti aplinkosaugos grupės, nes „Monsanto“ nuo seno propaguoja genetiškai modifikuotų kultūrų auginimą.

Pasak Europos Komisijos, „Bayer“ gamina vieną iš kelių „Monsanto“ produkto glifosato – o tai, kaip sakoma, yra perkamiausias neselektyvus herbicidas Europoje – alternatyvų.

Komisija taip pat pažymėjo, kad abi įmonės užima dideles dalis daržovių sėklų ir kelių lauko kultūrų rinkose, kuriose jų produktai konkuruoja tarpusavyje.

Pasak Komisijos, liepą įmonės pažadėjo rasti būdų, kaip išspręsti kai kuriuos iš rūpestį Komisijai keliančių klausimų.

„Tačiau Komisija nusprendė, kad pasiūlytų įsipareigojimų nepakanka išsklaidyti jos rimtas abejones dėl sandorio suderinamumo su ES susijungimų taisyklėmis“, – pažymėjo Komisija.

Sprendimą dėl šio sandorio Komisija žada priimti iki sausio 8 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius